Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υψηλού ρίσκου η ληστεία των πανάκριβων ρολογιών - Σίγουρη θεωρείται η πώλησή τους

Υψηλού ρίσκου η ληστεία των πανάκριβων ρολογιών – Σίγουρη θεωρείται η πώλησή τους

Όπως υπογραμμίζουν οι αστυνομικοί οι δράστες της ληστείας στο κέντρο της Αθήνας είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις τους.

Οπτικό υλικό από κάμερες καταστημάτων στην οδό Κολοκοτρώνη τις τελευταίες δύο εβδομάδες αναζητούν από το πρωί οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν τη ληστεία σε κατάστημα ρολογιών στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι ληστές είχαν προσχεδιάσει καλά το χτύπημα στο κατάστημα με τα πολυτελή ρολόγια, καθώς πρόκειται για μια κίνηση «υψηλού ρίσκου» λόγω της φύσης του καταστήματος και του σημείου που αυτό βρίσκεται.

Το κατάστημα βρίσκεται στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων βρίσκονται σχεδόν σε καθημερινή βάση σταθερές περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέσσερις οι δράστες – Το λάθος που έκαναν

Οι ληστές ήταν τέσσερις και έφτασαν στο σημείο με μηχανές τις οποίες πάρκαραν έξω από το κατάστημα.

Έχοντας καλυμμένα με full face τα χαρακτηριστικά τους, περίμεναν να βγει από το κατάστημα ένας πελάτης. Τότε, οι τρεις έσπρωξαν την πόρτα του καταστήματος και εισήλθαν σε αυτό, χωρίς να χρειαστεί να τους ανοίξουν την πόρτα από μέσα.

Ο ένας από τους ληστές κρατούσε το όπλο με το οποίο απείλησαν τον φρουρό του καταστήματος και την υπάλληλο, ενώ ένας άλλος το σφυρί που χρησιμοποίησαν για να σπάσουν τις προθήκες των ρολογιών.

Ένας από τους τέσσερις δράστες παρέμεινε εκτός καταστήματος για να προσέχει τα οχήματα διαφυγής και να ελέγχει αν θα εμφανιστούν αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, οι δράστες έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας, αλλά έκαναν και ένα άλλο μοιραίο λάθος. Κατά την διάρκεια της διαφυγής τους έπεσε πίσω τους το σφυρί που χρησιμοποίησαν για να βγάλουν από τις βιτρίνες του καταστήματος τα πολυτελή ρολόγια.

Εκτιμούν ότι οι αγοραστές είχαν ήδη βρεθεί

Από την Ελληνική Αστυνομία ζητήθηκαν οι σειριακοί αριθμοί των ρολογιών που εκλάπησαν, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε 300.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους σε βάσεις δεδομένων και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πώλησής τους με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι για να λάβουν τόσο μεγάλο ρίσκο οι δράστες, οι αγοραστές είχαν ήδη βρεθεί, ενώ είναι πιθανό να είχαν συμφωνήσει και τις τιμές αγοράς των κλοπιμαίων.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024