Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση ALCO: Τι θέλουν στη ζωή τους οι νέοι και τους το στερεί η πολιτική

Δημοσκόπηση ALCO: Τι θέλουν στη ζωή τους οι νέοι και τους το στερεί η πολιτική

Το δεύτερο μέρος της μέτρησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha

Τον τρόπο που βλέπουν οι νέοι τη ζωή και την πολιτική καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO για την τηλεόραση του Alpha και η εικόνα που σχηματίζεται από τα ευρήματα της έρευνας δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τις πολιτικές δυνάμεις, καθώς η αίσθηση που δημιουργείται είναι πως οι πολιτικά είναι προνομιούχοι έναντι των άλλων πολιτών, ενώ και τα κόμματα δημιουργούν τα λιγότερο θετικά συναισθήματα σε σχέση με άλλους φορείς.

Τα λιγότερο θετικά συναισθήματα

Το 78% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη ότι η σχέση με πολιτικά πρόσωπα βοηθά να έχεις καλύτερη μεταχείριση στις υποθέσεις με το Δημόσιο. Τα κόμματα δημιουργούν τα λιγότερο θετικά συναισθήματα, και ακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Αστυνομία, η Εκκλησία και οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Σχεδόν ένας στους δύο – 46% – δηλώνει ότι θα μπορούσε να παρανομήσει προκειμένου να βοηθήσει ένα πρόσωπο που αγαπά, ενώ σχεδόν εννέα στους δέκα συμφωνούν ότι το πιο σημαντικό στη ζωή είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Την ίδια στιγμή, το 81% διαφωνεί στο ότι το σημαντικότερο στη ζωή είναι η επιτυχία με κάθε κόστος.

Θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν

Οι νέοι από 17 ως 34 ετών δηλώνουν παράλληλα ότι θα ήθελαν, αλλλά δεν μπορούν να ταξιδεύουν περισσότερο, να ξοδεύουν περισσότερο, να ζουν σε δικό τους σπίτι, να εργάζονται σε αντικείμενο που θέλουν και να ζούν με τον άνθρωπο που θέλουν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024