Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων για ΝΔ - Τι λένε για κυβέρνηση συνεργασίας

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων για ΝΔ – Τι λένε για κυβέρνηση συνεργασίας

Σταθερά στο 8% η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ - Τι υποστηρίζουν οι πολίτες για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.

Σταθερό προβάδισμα 8% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα νέας δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήχθη από την Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% επί των εγκύρων, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποχαιρετιστήριο» υπουργικό για το 2022 – Τι θα συζητηθεί

Το ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της εμπλοκής της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο Qatargate πέφτει στο 10,5%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜεΡΑ25 ποσοστό 3%, με την επόμενη Βουλή να είναι ξανά εξακομματική.

Καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών αναμένεται να παίξουν οι αναποφάσιστοι, που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση φτάνουν στο 13%.

Πόσοι θέλουν αυτοδυναμία

Στην ερώτηση για το αν προτιμούν αυτοδυναμία ενός κόμματος ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι επόμενες εκλογές ίσως κριθούν την τελευταία στιγμή, καθώς οι απαντήσεις του δείγματος των 1.103 ερωτηθέντων ήταν μοιρασμένες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι περισσότεροι ψηφοφόροι, προτιμούν, σε περίπτωση αυτοδυναμίας, μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Μεγαλύτερη είναι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ως κορμού στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 17% έναντι μόλις 8% της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, το 48% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι προτιμά μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ μετά το βράδυ των εκλογών, έναντι του 33% που επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Σαφές είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ίδιο ποσοστό ερωτηθέντων απαντά ότι δεν θα ήθελε κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για πρωθυπουργό.

Δεν «βλέπουν» θετικά το food pass

Μέσα από τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, οι πολίτες κλήθηκαν να αξιολογήσουν και το μέτρο ενίσχυσης με το 10% των αγορών που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Όπως δηλώνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (53%), το food pass δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στα προϊόντα.

Αντίστοιχα, ένα ποσοστό 39% υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα βοηθήσει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024