Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Διέγνωσαν βρέφος 11 μηνών με επιπεφυκίτιδα αλλά είχε στρεπτόκοκκο

Βρετανία: Διέγνωσαν βρέφος 11 μηνών με επιπεφυκίτιδα αλλά είχε στρεπτόκοκκο

Ο γιατρός διέγνωσε λανθασμένα ότι το παιδί έπασχε από επιπεφυκίτιδα

Εξοργισμένη με τους γιατρούς είναι μία μητέρα 22 παιδιών στην Αγγλία, αφότου ο εγγονός της διαγνώστηκε λανθασμένα με επιπεφυκίτιδα, αλλά αποδείχτηκε πως ήταν στρεπτόκοκκος Α.

Η κόρη της Sue Radford, Millie, αποκάλυψε το Σάββατο πως ο γιος της Chester, ο οποίος γεννήθηκε τον Φεβρουάριο, είχε στρεπτόκοκκο Α, κατηγορώντας έναν «εξαιρετικά αγενή» γιατρό πως διέγνωσε λανθασμένα ότι ο γιος της έπασχε από επιπεφυκίτιδα και μοιράστηκε μια φωτογραφία του γιου της που έδειχνε να αιμορραγεί από τη μύτη.

Η Sue Radford, έκανε μια ανάρτηση στο Instagram Story της θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα συμπτώματα της ασθένειας.

 6+1 απαντήσεις για τον στρεπτόκοκκο της ομάδας Α

«Έπαθα το σοκ της ζωής μου σήμερα το πρωί όταν με ξύπνησε η Millie ανήσυχη για τον Chester. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα – η μύτη του έσταζε αίμα και έδειχνε πολύ άσχημα. Το να πούμε ότι νιώθουμε απογοητευμένοι από τον γιατρό που τον είδε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής είναι υποτιμητικό, δεδομένου του πόσο σοβαρή είναι η στεπτοκοκκική λοίμωξη Α. Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα».

«Ο γιατρός ήταν εξαιρετικά αγενής. Εξέτασε τον γιο μου μόνο και μόνο για να πει «Ναι, είναι επιπεφυκίτιδα», που είναι σωστό, αλλά εγώ του είπα ότι νομίζω πως έχει στρεπτόκοκκο Α – υποφέρει από τον λαιμό του και υπάρχει ένα ξεκάθαρο εμφανές κόκκινο εξάνθημα σε όλο του το πρόσωπο. Ο γιατρός εξακολουθούσε να αρνείται να πάρει δείγμα από τον Chester», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του βρέφους.

Στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου η Millie βρήκε το μαξιλάρι και το πρόσωπο του Chester καλυμμένα με αίμα από αιμορραγία στη μύτη. «Αυτή η αιμορραγία στη μύτη συνέβη επειδή έχει στρεπτόκοκκο Α , το πρόσωπό του έχει πρηστεί, τα αυτιά του έχουν φλεγμονή και η πίεση γύρω από το πρόσωπό του προκάλεσε την αιμορραγία από τη μύτη».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024