Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: Την Πέμπτη η απολογία της για το Qatargate - Τι θα υποστηρίξει

Εύα Καϊλή: Την Πέμπτη η απολογία της για το Qatargate – Τι θα υποστηρίξει

Η Εύα Καϊλή θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, αναμένεται η απολογία της Εύας Καϊλή στις βελγικές δικαστικές αρχές, οι οποίες και θα αποφασίσουν στη συνέχεια εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το Qatargate στο οποίο εμπλέκεται.

Το βασικό ζήτημα που αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών είναι εάν τελικά η Εύα Καϊλή γνώριζε ότι στο σπίτι της υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα και γιατί  δεν ειδοποίησε τις Αρχές του Βελγίου.

«Ωρα μηδέν» για την Εύα Καϊλή – Τα δύο μεγάλα λάθη και η «θυσία» του Φραντσέσκο Τζόρτζι

Η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μελετά τις επόμενες κινήσεις της και τις απαντήσεις που καλείται να δώσει σε σειρά ζητημάτων:
– Γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές.
– Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία.
– Πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν τη δίχρονη κόρη της.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, αποκάλυψε ότι στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν συνελήφθη, εκτός από τα 600.000 ευρώ, περιείχε μπιμπερό, γάλα και ένα Ipad που φέρεται να χρησιμοποιούσε η εγγονή του και κόρη της ελληνίδας ευρωβουλευτίνας.

Τι θα πει στην απολογία της

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΕGA, κύριος στόχος της πλευράς Καϊλή είναι διαχωρίσει τη θέση της από τους άλλους κατηγορούμενους, περιλαμβανομένου του συζύγου της.

Συγκεκριμένα, θα αναφέρει ότι ήξερε ότι υπήρχε συνεργασία του συντρόφου της με το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι και τη ΜΚΟ «Fighy Impunity», ωστόσο στην αρχή δεν είχε υποπτευθεί κάτι, δεδομένου ότι ο Παντσέρι ήταν πρώην ευρωβουλευτής, δεν είχε κακή φήμη και η λειτουργία της ΜΚΟ είχε καλό σκοπό.

Επιπλέον, φέρεται να έλεγε συνεχώς στον σύντροφό της ότι δουλεύει πολλές ώρες για τον Παντσέρι χωρίς να αμείβεται και φέρεται να του είπε ότι όλα τα χρήματα που θα λάβει να φροντίσει να είναι νόμιμα.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, θεωρεί ότι ο Παντσέρι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ίδια ήταν ευρωβουλευτής και συνεπώς είχε βουλευτική ασυλία και για αυτό έδωσε τη βαλίτσα στον σύντροφό της να την πάει στο σπίτι τους.

Πηγές λένε στο MEGA ότι ο Παντσέρι ήθελε να καταστήσει το σπίτι της κ. Καϊλή σε «μυστικό κέντρο» λόγω της ασυλίας της, καθώς κανείς δεν μπορούσε να κάνει έφοδο εκεί και να εντοπίσει τα χρήματα.

Οι βαλίτσες με τα χρήματα

Αυτό πάντως που θεωρείται καθοριστικό,  είναι εάν τελικά η Εύα Καϊλή γνώριζε ότι στο σπίτι της υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα και γιατί τελικά δεν ειδοποίησε τις Αρχές του Βελγίου.

Σύμφωνα με τον Σκάι, η πλευρά της Εύας Καϊλή, τονίζει ότι μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια υπέθετε πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες αυτές, χωρίς όμως να είναι σίγουρη. Την ίδια ώρα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν έκανε κάτι, προκειμένου να διαλευκάνει την κατάσταση.

Άλλοι δύο στόχοι της υπερασπιστικής γραμμής της αναμένεται να είναι η απόδειξη πως η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ, καθώς ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπόθεση φτάνει μέχρι το Μαρόκο (ίσως και σε άλλες χώρες). Επιπλέον, καλείται να αποδείξει ότι αν αποφυλακιστεί, δεν θα μπορέσει να επηρεάσει την προανακριτική διαδικασία.

Ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα του Qatar Gate σε όλο τον κόσμο

Η έρευνα των Αρχών του Βελγίου επεκτείνεται, καθώς πλέον ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα σε όλη την υφήλιο. Στη Γαλλία οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα σε γραφεία βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στην Ιταλία η Εισαγγελία του Μιλάνου ερευνά επτά τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αγοραπωλησίες ακινήτων από τον Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα.

Τέλος, έρευνες διεξάγονται σε Κατάρ και Μαρόκο. Στο δεύτερο μάλιστα υπήρξε και εμπλοκή του Πρέσβη στην Πολωνία, ο οποίος μετέφερε χρήματα, καθώς και ενός αρχικατασκόπου της χώρας στις διασυνδέσεις με τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024