Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλεύρης: Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας και ναζί - Νέα επίθεση στη Μάγδα Φύσσα

Πλεύρης: Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας και ναζί – Νέα επίθεση στη Μάγδα Φύσσα

Αμετανόητος ο συνήγορος του Γ. Λαγού ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως επειδή «πολιτικοποίησε την ποινική δίκη»

Σε ένα ακόμα σόου επιδόθηκε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στο εφετείο όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού φώναζε ότι είναι φασιστάς και ναζί, ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως επειδή, όπως ανέφερε, «πολιτικοποίησε την ποινική δίκη».

Δεν υπάρχουν σωστοί δικαστές

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Golden Dawn Watch ο Κωνσταντίνος Πλεύρης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή […] Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι «η δημοκρατία ενίκησε»» έχουμε στη συνέχεια τους βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες «δεν είναι αθώοι», ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’ έξω. Εγώ σας δηλωνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα».

«Ζητάμε την εξαίρεση της κας εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινικη δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό» ισχυρίστηκε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Χειροκροτήματα

Παράλληλα εξαπέλυσε νέα επίθεση ενάντια στη Μάγδα Φύσσα. «Η κα Φύσσα τον είπε «δολοφόνο» και εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κα Φύσσα [προσκομίζει φωτογραφία στο δικαστήριο] και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι [δείχνει σηκωμένη γροθιά] και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά. Και εδώ η κα Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας «πιάστε τους φασίστες». Δεν παρεμβήκατε. Θέλουμε να σταματήσουμε εδώ για να αποφανθείτε για την κα εισαγγελέα».

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Γιάννη Λαγού, οπαδοί του τον χειροκρότησαν με την πρόεδρο να ζητάει από τους αστυνομικούς να παρέμβουν και να οδηγήσουν κάποιον εξ αυτών ενώπιον του δικαστηρίου. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τόνισε πως εάν επαναληφθεί το δικαστήριο θα λάβει τα μέτρα του.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024