Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Υπό το βλέμμα του Πούτιν οι πυραυλικές επιθέσεις - Τι ζήτησε από τους στρατηγούς του

Ουκρανία: Υπό το βλέμμα του Πούτιν οι πυραυλικές επιθέσεις – Τι ζήτησε από τους στρατηγούς του

Ο Πούτιν βρισκόταν στο αρχηγείο των δυνάμεων όσο διαρκούσε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανια

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκε με τους επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, τη στιγμή που το ουκρανικό έδαφος αποτελούσε στόχο μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών.

«Την Παρασκευή, ο πρόεδρος πέρασε ολόκληρη την ημέρα στο αρχηγείο των δυνάμεων που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.

Ο Πούτιν επιδεικνύει πυρηνικούς στρατηγικούς πυραύλους – Υπόνοιες για χτύπημα στο Λονδίνο

Ο Πούτιν πραγματοποίησε συγκεκριμένα «συνάντηση» με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ και είχε «ξεχωριστές συναντήσεις με τους διοικητές» διαφορετικών μονάδων του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Προτάσεις

«Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειές μας», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη συνάντηση, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν σήμερα από τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ η Ουκρανία επλήγη χθες από νέα ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα που προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

«Η πυραυλική αυτή επίθεση ήταν μία από τις σφοδρότερες που έχει εξαπολύσει η Μόσχα από την αρχή του πολέμου», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο Μιχάιλο Σαμάνοφ, μιλώντας στην τηλεόραση.

Νεκροί και τραυματίες

Στην πόλη Κριβί Ριχ, την γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που δέχθηκε ρωσικό χτύπημα, μέλη ομάδας διάσωσης ανέσυραν το πτώμα ενός αγοριού ηλικίας ενός έτους από τα χαλάσματα κτιρίου κατοικιών.

«Είναι δύσκολο να γράφει κανείς για κάτι τέτοιο», ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, σε μήνυμά του στο Telegram, αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε χθες το πρωί, στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα ήταν «μια 64χρονη γυναίκα και μια νεαρή οικογένεια με έναν μικρό γιο».

«Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν – τέσσερις εκ των οποίων παιδιά», αναφέρουν οι αρχές.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024