Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Politico: Βρετανοί βουλευτές ταξιδεύουν στο εξωτερικό για σεξοτουρισμό με χρήματα του δημοσίου

Politico: Βρετανοί βουλευτές ταξιδεύουν στο εξωτερικό για σεξοτουρισμό με χρήματα του δημοσίου

Ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές είχαν λάβει μέρος σε πάρτι που οργανώνονταν από διπλωματικούς αντιπροσώπους στα οποία «προμηθεύονταν» νεαρούς άνδρες και γυναίκες με σκοπό τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές εκμεταλλεύονται τη θέση τους και χρησιμοποιούν τα κοινοβουλευτικά ταξίδια στο εξωτερικό ως ευκαιρία για… σεξουαλικό τουρισμό και για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με συναδέλφους τους, διπλωματικούς και κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Politico.

τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά. Ένας πρώην βουλευτής των Συντηρητικών, σήμερα μέλος της Βουλής των Λόρδων, ζήτησε από τους οικοδεσπότες του οδηγίες για τον πλησιέστερο οίκο ανοχής όταν ταξίδεψε στη Νοτιοανατολική Ασία σε μια επίσκεψη με μια διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα (APPG), σύμφωνα με άλλο βουλευτή που ήταν παρών.

36 Βρετανοί βουλευτές έλαβαν πολυτελή δώρα και φιλοξενία από το Κατάρ πριν το Μουντιάλ

Ένας άλλος ανώτερος βουλευτής του Εργατικού Κόμματος έδειχνε συμπάθεια για «κορίτσια από τη Ρωσία» κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό, σύμφωνα με ξένο διπλωμάτη, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι αισθάνονταν ανίκανοι να παρέμβουν επειδή ανησυχούσαν «για τη διατήρηση της επιρροής τους στο Γουέστμινστερ»..

Αντιμετώπιζαν τα ταξίδια ως «πάρτι»

Ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας, το POLITICO μίλησε με περισσότερους από 12 κυβερνητικούς αξιωματούχους και νομοθέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό που επαλήθευσαν τις αναφορές για κακή συμπεριφορά (σεξ, υπερκατανάλωση αλκοόλ) από ορισμένους συναδέλφους τους σε τέτοια ταξίδια. Πολλοί βουλευτές υποστήριξαν ότι ενώ ορισμένοι συνάδελφοι επεδείκνυαν γνήσιο ενδιαφέρον για τη βελτίωση των σχέσεων με αυτές τις χώρες, ωστόσο άλλοι αντιμετώπιζαν τα ταξίδια αυτά με λογική «πάρτι».

Πράγματι, τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο POLITICO ότι ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές είχαν λάβει μέρος σε πάρτι που οργανώνονταν από διπλωματικούς αντιπροσώπους στα οποία «προμηθεύονταν» νεαρούς άνδρες και γυναίκες με σκοπό τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Σε μια ξεχωριστή επίσκεψη επιτροπής σε μια κοντινή ευρωπαϊκή χώρα, τρεις βουλευτές δεν κατάφεραν να προσέλθουν σε μια συνάντηση που διοργάνωσε η πρεσβεία αφού είχαν μεθύσει. Στο ίδιο ταξίδι, ένας βουλευτής των Τόρις ύψωσε τη φωνή του σε ένα μέλος του διπλωματικού επιτελείου.

Οι αποκαλύψεις που οδήγησαν σε παραίτηση

Ο πρώην βουλευτής των Εργατικών, Κρίστιαν Μάθισον, αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο μήνα μετά από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του. Ένα πρώην μέλος του προσωπικού του ισχυρίστηκε ότι την είχε προσκαλέσει σε ένα μυστικό ταξίδι στο Γιβραλτάρ, το οποίο η ανεξάρτητη επιτροπή για τη συμπεριφορά των βουλευτών διαπίστωσε ότι είχε σεξουαλικά κίνητρα. Ο Μάθισον αρνήθηκε τις αξιώσεις εναντίον του και δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι είχε οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά, ξεχωριστά από την αποδεκτή καταγγελία.

Το Γιβραλτάρ ήταν το επίκεντρο προηγούμενων καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά, αφού δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγορήθηκαν ότι ήταν μεθυσμένοι σε μια επίσκεψη που διοργανώθηκε από το Κοινοβουλευτικό Σχέδιο Ενόπλων Δυνάμεων.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024