Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεοπτικές άδειες: Έμεινε στη μέση η κατάθεση του μάρτυρα Γιώργου Μπασιά λόγω αδιαθεσίας

Τηλεοπτικές άδειες: Έμεινε στη μέση η κατάθεση του μάρτυρα Γιώργου Μπασιά λόγω αδιαθεσίας

Ο μάρτυρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και η κατάθεσή του έμεινε στη μέση στη δίκη για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσε ο μάρτυρας Γιώργος Μπασιάς στη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση με αποτέλεσμα να μείνει στη μέση η εξέτασή του.

Ο στενός συνεργάτης, του κατηγορούμενου μαζί με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε την κατάθεσή του, αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να σπεύσουν οι συνήγοροι για να του προσφέρουν νερό για να συνέλθει, ενώ το δικαστήριο διέκοψε για να ειδοποιηθεί ασθενοφόρο.

Ράμμος: Η ΑΔΑΕ παραμένει αρμόδια να ελέγχει το απόρρητο των επικοινωνιών

Είχε υποβληθεί σε τετραπλό by pass

Ωστόσο , παρότι τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ τόσο η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάππα, όσο και η Εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή, το ασθενοφόρο αργούσε, με αποτέλεσμα ο μάρτυρας ο οποίος, πριν από 15 ημέρες, είχε υποβληθεί σε τετραπλό by pass,να μεταφερθεί, με αυτοκίνητο σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Η καθυστέρηση αυτή του ασθενοφόρου για τη διακομιδή ενός ασθενή σε μία περιοχή που έχει τριγύρω τόσα νοσοκομεία σχολιάστηκε από όλους, ανάμεσά τους κι ο άλλοτε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Λίγο νωρίτερα ο Γ. Μπασιάς είχε αναφερθεί στις επισκέψεις του πρώην υπουργού στα γραφεία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

«Τον Νίκο Παππά τον έχω δει αρκετές φορές στα γραφεία μας, κυκλοφορούσε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο ερχόταν. Ξέρω για τις επαφές και για την προσπάθεια να πάρει μέρος στις τηλεοπτικές άδειες» και σημείωσε: «Ξέρω ότι συνεργαζόταν ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό».

Ο διάλογος με τον εισαγγελέα

Εισαγγελέας: Δηλαδή τι εννοείτε «συνεργασία»;

Μάρτυρας: Δεν ήμουν ποτέ παρών σε συναντήσεις τους. Ξέρω μόνο ότι ήταν πολλές και στα γραφεία μας και εκτός. Δεν νομίζω ότι ερχόταν να πιει καφέ στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα.

Εισαγγελέας: Πώς συμπεραίνετε ότι συνεργάζονταν;

Μάρτυρας: Είναι δική μου αντίληψη, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Αυτό είναι το συμπέρασμά μου και από τα γεγονότα που διαδραματίζονταν εκείνη την περίοδο του διαγωνισμού. Δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν ξέρω. Μπορώ να έχω προσωπική κρίση και άποψη.

Εισαγγελέας: Θέλουμε να μας πείτε πραγματικά γεγονότα.

Μάρτυρας: Το μόνο πραγματικό γεγονός είναι ότι είχαν πολλές συνεργασίες στα γραφεία μας την περίοδο που διαδραματίζονταν τα συγκεκριμένα γεγονότα με τις τηλεοπτικές άδειες.

Εξετάστηκε ο Δήμος Βερύκιος

Στη συνέχεια εξετάστηκε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος , ο οποίος αναφερόμενος στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, έκανε λόγο για ένα νόμο «έκτρωμα, με πολλές αδικίες » για τον οποίο «χτυπάει το κεφάλι του ο ΣΥΡΙΖΑ» και πιθανότατα «έχει μετανιώσει ο τότε υπουργός Ν. Παππάς». Αναφερόμενος δε στη συνάντηση που είχαν το Σεπτέμβριο του 2016, ο Χρ. Καλογρίτσας με το Δημ. Κοντομηνά, ο οποίος τότε δεν είχε εξασφαλίσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τι συζητήθηκε σε αυτή.

«Ο Κοντομηνάς μου έλεγε πως ο Καλογρίτσας δεν είναι δικός τους γιατί τους έβριζε, εννοώντας το γκουβέρνο του ΣΥΡΙΖΑ». Ο μάρτυρας χαρακτήρισε τον επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα «εθνικό παίκτη παντός καιρού», λέγοντας: «Ήταν παίχτης με όλες τις κυβερνήσεις. Όποια πέτρα και να σηκώσεις, τον βρίσκεις από κάτω». Όσο για τον Ν. Παππά, υποστήριξε πως ήταν ο μόνος από όλους τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο δεν μιλούσε ο Δημ. Κοντομηνάς καθώς «τον περιφρονούσε».

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024