Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: Με συγκρατούμενες που έχουν σκοτώσει ή βιάσει

Εύα Καϊλή: Με συγκρατούμενες που έχουν σκοτώσει ή βιάσει

Τι συμβαίνει στις φυλακές όπου κρατείται η Εύα Καϊλή. Ποιες είναι οι συγκρατούμενές της.

Μέχρι οι βελγικές αρχές να αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή στις 22 Δεκεμβρίου 2022, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακισμένη στο πρότυπο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν.

Η 44χρονη Εύα Καϊλή θα παραμείνει στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν έως ότου βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Θα απολογηθεί για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αποκάλυψη: Τα Εμιράτα «κάρφωσαν» τον Παντσέρι – Ο Τζιόρτζι ως διπλός «κατάσκοπος» Κατάρ και Μαρόκου

Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα, όπως εξήγησε ο Βέλγος δημοσιογράφος Μισέλ Γκεγιέ, εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2022. Στην πτέρυγα που βρίσκεται η Εύα Καϊλή συναναστρέφεται με περίπου 20 ακόμη κρατούμενες.

Εύα Καϊλή: Οι συγκρατούμενές της στη φυλακή

Μιλώντας στο Star, o Μισέλ Γκεγιέ περιέγραψε τις συνθήκες που βιώνει η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Ανάμεσα στις συγκρατούμενές της, όπως ανέφερε, βρίσκονται πιθανότατα γυναίκες που έχουν σκοτώσει ή έχουν βιάσει. Υπάρχουν σίγουρα και κρατούμενες για οικονομικά εγκλήματα.

Η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, «δεν αποκλείεται να βρίσκεται δίπλα σε μια κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή έχει βιάσει τα παιδιά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Αρκετοί Βέλγοι παρομοιάζουν τις φυλακές του Χάρεν με ένα μικρό χωριό, όπου οι κρατούμενοι μπορούν να κάνουν πολλές δραστηριότητες ακόμη και να αθλούνται.

Μάλιστα, υπάρχουν και παιδικές χαρές για τα παιδιά γυναικών που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους.

Το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα βρίσκεται κοντά στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Το συγκρότημα αποτελεί, όπως έχει ανακοινωθεί, τη μεγαλύτερη αλλά και πιο «ανθρώπινη» φυλακή στο Βέλγιο. Οι άνθρωποι πίσω από τον σχεδιασμό της, πέρασαν ακόμα και μια νύχτα σε φυλακή.

Αποτελείται από οκτώ κτίρια που στεγάζουν τρεις αντρικές φυλακές, δύο γυναικείες φυλακές, μια ψυχιατρική μονάδα, εργαστήρια, αθλητικές υποδομές και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις.

Στο μικροσκόπιο το αγροτεμάχιο «φιλέτο» στην Πάρο

Στο μεταξύ, η έρευνα για την Εύα Καϊλή που κατηγορείται για δωροδοκία από το Κατάρ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει επεκταθεί και στην Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και η αγορά οικοπέδου στην Πάρο, έκτασης 9 στρεμμάτων, από την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η συγκεκριμένη αγορά, σύμφωνα με το τοπικό site parianostypos.gr, πραγματοποιήθηκε από το ζευγάρι πριν από εννιά μήνες. Οι κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για αγροτεμάχιο «φιλέτο» σε πλαγιά της θέσης Βουνάλια, στην περιοχή του Κώστου.

Έχει πανοραμική θέα προς τον κάμπο, το Υστέρνι και τη θάλασσα, με το νησί της Νάξου να φαίνεται στο βάθος. Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι φέρονται να αγόρασαν το συγκεκριμένο οικόπεδο εννιά στρεμμάτων στην Πάρο έναντι 300.000 ευρώ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024