Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
16χρονος Ρομά: Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού

16χρονος Ρομά: Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού

Ο αστυνομικός θα κληθεί για συμπληρωματική απολογία μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

Έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την προφυλάκιση ή μη του του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και Εισαγγελέα, για συμπληρωματική απολογία με τα νέα δεδομένα. Στη συνέχεια, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, καθώς ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη αλλάζει την κατηγορία και από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Κώστα Φραγκούλη

Χθες Πέμπτη η οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη αλλά και σύσσωμοι οι κάτοικοι του οικισμού Αγία Σοφία τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, σε κλίμα οδύνης. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και οι γονείς του.

Η κοινότητα των Ρομά ζητά δικαιοσύνη και να προφυλακιστεί ο αστυνομικός. Ένα μαύρο πανό έξω από τον τελευταίο τόπο κατοικίας του γράφει:  «Ποτέ ξανά. Κώστας Φραγκούλης -Αθάνατος-».

«Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανένα παιδί, σε κανέναν άνθρωπο», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος και συμπλήρωσε ότι «το αίτημα όλων των Τσιγγάνων είναι να προφυλακιστεί ο αστυνομικός, να υπάρχει δικαιοσύνη» και τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη η κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

«Σήμερα είναι μια μέρα θλίψης για όλους μας. Σήμερα φέραμε το παιδί στο σπίτι του, να το κλάψει η οικογένεια. Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης. Ο ίδιος είπε ότι οι γονείς περιμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με το αν κριθεί προφυλακιστέος ο 34χρονος αστυνομικός. «Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να δικαστεί ο αστυνομικός», σημείωσε.

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024