Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Goldman Sachs: Απολύει κοντά στους 4.000 υπαλλήλους

Goldman Sachs: Απολύει κοντά στους 4.000 υπαλλήλους

Η Goldman Sachs προχωρά σε νέες απολύσεις του προσωπικού με χαμηλές αποδόσεις, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.

Το ασταθές οικονομικό περιβάλλον έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και σε παγκόσμια τραπεζικά ιδρύματα, όπως η Goldman Sachs. H τράπεζα πρόκειται να απολύσει έως και 4.000 άτομα καθώς δυσκολεύεται να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από διευθυντικά στελέχη του τραπεζικού κολοσσού να εντοπίσουν άτομα με χαμηλές επιδόσεις προκειμένου να προβούν σε περικοπές έως και 8% του εργατικού δυναμικού στις αρχές του 2023.

Εκτίμηση-σοκ της Goldman Sachs για τους λογαριασμούς ρεύματος

Έρχεται περικοπή θέσεων εργασίας

Προς το παρόν δεν έχει καταρτιστεί ο τελικός κατάλογος με τα ονόματα των 4.000 ατόμων. Η αμερικανική τράπεζα είχε εμφανιστεί από τον Σεπτέμβριο να δρομολογεί την περικοπή θέσεων εργασίας.

Αυτή είναι μία ετήσια πρακτική που είχε διακόψει για δύο χρόνια λόγω πανδημίας, όπως είχε δηλώσει τότε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος. Το Reuters σημειώνει ότι η Goldman δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού. Στον αντίποδα, η Goldman επενδύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Ψαλίδι» στα μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών

Η Wall Street δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τις τελικές πιστώσεις μπόνους, αλλά οι περικοπές φέτος θα είναι βαθύτερες από ό,τι στις ανταγωνίστριες εταιρείες. Η Goldman Sachs δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Την περασμένη εβδομάδα, η ειδησεογραφική πλατφόρμα Semafor ανέφερε ότι η δεξαμενή μπόνους της Goldman για τους ανώτερους υπαλλήλους αναμένεται να συρρικνωθεί έως και κατά το ήμισυ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πτώση κερδών

Η Goldman Sachs είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ήταν μειωμένα σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.  Τα έσοδα από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs μειώθηκαν κατά 40% από την ίδια περίοδο το 2021. Η επενδυτική τράπεζα εκείνη την εποχή είχε επίσης αναφέρει ότι οι προσλήψεις για το υπόλοιπο του έτους θα επιβραδυνθούν.

Οι συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής φέτος έχουν φτάσει συνολικά σε περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Dealogic, την οποία επικαλούνται οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Οι αρχικές δημόσιες προσφορές συγκέντρωσαν 95% λιγότερα ποσά κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την EY, την εταιρεία συμβούλων. Ο αριθμός των ντιλ έχει μειωθεί περίπου 73%.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά έχει περισσότερες προκλήσεις», δήλωσε τον Ιούλιο ο Ντέιβιντ Σάλομον, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs. «Πήραμε την απόφαση να επιβραδύνουμε την ταχύτητα προσλήψεων και να μειώσουμε ορισμένες αμοιβές στο μέλλον», είχε αναφέρει επίσης.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024