Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πού είναι τα skinny jeans σήμερα; Πότε θα τα ξαναφορέσουμε;

Πού είναι τα skinny jeans σήμερα; Πότε θα τα ξαναφορέσουμε;

Το γυναικείο show της Celine για τον χειμώνα του 2023 που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο The Wiltern στο Λος Άντζελες, πριν μήνες, παρουσίασε λεπτά μοντέλα με skinny jeans και δερμάτινες μπότες. Μια ωδή στο στυλ των αρχών της δεκαετίας του 2000.

Οι αφίσες και οι διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων άρχισαν να εμφανίζονται σε όλη την πόλη στις αρχές Δεκεμβρίου. Παρουσίαζαν μια γυναίκα με το κεφάλι γυρισμένο πίσω σε έκσταση και τα μαλλιά παγωμένα στον αέρα, μαζί με τις λέξεις: Celine at The Wiltern.

Το θέατρο Wiltern, ένα φωτισμένο με νέον Art Deco στολίδι στη γειτονιά Koreatown του Λος Άντζελες, άνοιξε ως κινηματογράφος το 1931. Αρχικά είχε σχεδιαστεί για παραστάσεις βαριετέ, ο χώρος με τα χρόνια έχει φιλοξενήσει ζωντανές εκδηλώσεις από μουσικά σχήματα όπως ο Prince, ο Bob Dylan και ο Beck. Την περασμένη Πέμπτη συνέχισε αυτή την παράδοση, φιλοξενώντας μια επίδειξη μόδας και μια συναυλία με μια σύνθεση τόσο γεμάτη που θα μπορούσε να κάνει τους διοργανωτές του Coachella να πρασινίσουν από το κακό τους.

Πρώτος εμφανίστηκε ο Iggy Pop, ο οποίος κροταλίζει με το χαρακτηριστικό του στυλ, χοροπηδάει χωρίς πουκάμισο και σπαρταράει και χτυπιέται στο έδαφος. Ακολούθησαν οι The Strokes, των οποίων το σετ με επιτυχίες από τα άλμπουμ τους από τις αρχές του αιώνα, όπως το «Is This It» και το «Room on Fire», οδήγησε τόσους πολλούς να σπεύσουν στη σκηνή και η παράσταση αναγκάστηκε να τελειώσει νωρίτερα. Στη συνέχεια έπαιξαν για λίγο οι Interpol. Η μουσική κράτησε πολύ μετά τη 1 π.μ. – τόσο, που το τελευταίο μέρος της συναυλίας, ένα D.J. set από τους The Kills, δεν έγινε καθόλου.

Δείτε το βίντεο

Όλοι οι καλλιτέχνες είχαν κλείσει από τη Celine, τη γαλλική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο ειδών πολυτελείας Louis Vuitton Moët Hennessy και την οποία επιβλέπει πλέον ο κορυφαίος σχεδιαστής Hedi Slimane. Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, η δουλειά του Slimane – στους Dior Homme, Saint Laurent και Celine – είχε μια συμβιωτική σχέση με τη μουσική, ιδιαίτερα με το rock ‘n’ roll. Αυτή η σχέση δεν ήταν εμφανής μόνο κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά και τoυ catwalk που προηγήθηκε, η οποία παρουσίασε τη γυναικεία συλλογή ρούχων της Celine για το φθινόπωρο 2023.

Υπό τους ήχους του «Hello Operator» των White Stripes, το σόου περιελάμβανε λεπτά μοντέλα που έκαναν παρέλαση με skinny jeans που φορούσαν δερμάτινες μπότες (μερικές με κρόσσια), λεπτές μπλούζες, κασκόλ δεμένα χαλαρά στο λαιμό τους, γιλέκα με κοστούμια, μιλιτέρ σακάκια με χρυσά κουμπιά και μια σειρά από λαμπερά φορέματα.

Τα καθίσματα στον κεντρικό όροφο του θεάτρου και στον επάνω ημιώροφο ήταν γεμάτα με διασημότητες (Doja Cat, Wiz Khalifa, Brie Larson, Miles Teller, Dustin Hoffman, Priscilla Presley, Paris Hilton), στυλίστες, συντάκτες μόδας και εκατοντάδες άλλους ανθρώπους που η Celine περιέγραψε ως «φίλους του σπιτιού». Οι παρευρισκόμενοι φορούσαν κοστούμιασε slim γραμμή, λαμπερά φορέματα, κορμάκια και αρκετά μπουφάν μοτοσικλέτας, ώστε ένας δημοσιογράφος εξεπλάγη που δεν είδε ούτε μία μοτοσικλέτα παρκαρισμένη μπροστά.

«Νομίζω ότι η μουσική είναι η μούσα του» δήλωσε η Kim Gordon, τραγουδίστρια και μπασίστρια του συγκροτήματος Sonic Youth, για τον Slimane, τον οποίο συνάντησε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Gordon, η οποία είναι πλέον εικαστικός, φωτογραφήθηκε αργότερα από τον Slimane όταν ήταν επικεφαλής του Saint Laurent στο πλαίσιο μιας καμπάνιας με ρόκερς. «Θέλω να πω, αγαπάει πραγματικά τους αδύνατους, ροκ τύπους» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο

«Θα έλεγα ότι δίνει indie sleaze» δήλωσε η στιλίστρια Mel Ottenberg για την επίδειξη μόδας, χρησιμοποιώντας έναν όρο που έγινε δημοφιλής από την προγνώστρια τάσεων Mandy Lee για να περιγράψει μια εποχή στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν τα «βασικά κομμάτια» σήμαιναν ρούχα από την American Apparel, και όταν η Mary-Kate και η Ashley Olsen ήταν περισσότερο γνωστές για τα πάρτι στο Jane Hotel παρά για την εταιρία ρούχων του The Row. «Αν και τρομοκρατήθηκα λίγο με τα στενά παντελόνια, τον εμπιστεύομαι» πρόσθεσε η Ottenberg, αρχισυντάκτης του περιοδικού Interview, για τον Slimane. «Αν λέει ότι θα επιστρέψουν, τον πιστεύω».

Η Lizzy Goodman, συγγραφέας και συνεργάτης των New York Times, της οποίας το βιβλίο «Meet Me in the Bathroom», το οποίο περιγράφει την indie rock σκηνή της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 2000, αποτέλεσε τη βάση για ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ, δήλωσε ότι η σχέση του Slimane με τη μόδα εκείνης της εποχής «είναι πραγματικά θεμελιώδης». Την ημέρα της επίδειξης της Celine, η μάρκα διένειμε στον Τύπο ένα λεπτό μαύρο βιβλίο με τίτλο «Age of Indieness», το οποίο περιείχε μια συζήτηση μεταξύ της Goodman και του Slimane για τον τρόπο με τον οποίο η μόδα, η μουσική και οι υποκουλτούρες διαμορφώνουν την εικόνα μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής.

«Αυτό που τον τραβάει, νομίζω, στο rock ‘n’ roll ξανά και ξανά είναι η ιδέα μιας αιώνιας ζωντάνιας που τελειώνει πάντα όπως αρχίζει» πρόσθεσε η Goodman για τον Slimane, ο οποίος δίνει σπάνια συνεντεύξεις.

Αλλά η μουσική δεν ήταν η μόνη αισθητή επιρροή της συλλογής. Ορισμένοι καλεσμένοι είπαν ότι τα ρούχα στην πασαρέλα ήταν σαφώς εμπνευσμένα από το Λος Άντζελες, την πόλη στην οποία παρουσιάστηκαν, όπου ο Slimane είχε ζήσει και εργαστεί στο παρελθόν για αρκετά χρόνια.

«Κοιτάξτε, υπάρχει το cool γαλλικό κορίτσι, και προφανώς ο Hedi το καταλαβαίνει και το κάνει αυτό» δήλωσε το μοντέλο Cindy Crawford. «Αλλά ξέρει στην ουσία τι κάνει για το cool κορίτσι του Λος Άντζελες».

Η Crawford, ήταν εκεί εν μέρει για να εμψυχώσει την κόρη της, Kaia Gerber, η οποία περπάτησε στο σόου. «Ξέρει την ουσία ενός τόπου» πρόσθεσε η Crawford για τον Slimane. «Όταν ανέβηκα, όλοι κάπνιζαν! Ήταν σαν το Παρίσι στο Λος Άντζελες».

Η Ottenberg του Interview, δήλωσε ότι «ο Hedi είναι πάντα πραγματικά, πραγματικά, εμπνευσμένος από το L.A.».

Το ερώτημα είναι: «Εντώ, στο Ελλάντα θα τα φορέσουμε τα skinny jeans;».

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στους nytimes.com

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024