ΥΠΟΙΚ: Συμφωνία με τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια – Τι προβλέπει
Καλύπτεται το 50% της αύξησης των δόσεων δανείων
Με συμφωνία επί του σχεδίου επιδότησης ευάλωτων νοικοκυριών που πρότειναν οι τράπεζες, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή σύσκεψη των διοικήσεών τους με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Δικαιούχοι
Κατά ορισμένες πηγές η συνάντηση διεξήχθη, σε αντίθεση τις με τις δύο προηγούμενες, σε καλό κλίμα.
Όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, ο SSM δεν φέρεται να διατυπώνει αντιρρήσεις επί του πλάνου στήριξης των δανειοληπτών που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Η περίμετρος των δικαιούχων εκτιμάται ότι θα κινηθεί στη ζώνη των 20.000, ενώ τα επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια θα είναι της τάξης των 1,50 δισ. ευρώ.
Εξάλλου, υπουργός και τραπεζίτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες, ώστε να συζητηθούν οι κινήσεις τους στο μέτωπο των προμηθειών.
Τέλος, οι εκπρόσωποι των πιστωτικών ιδρυμάτων ενημέρωσαν τον κ. Σταϊκούρα για τις αυξήσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, ενώ ξεκαθάρισαν ότι όσο η ΕΚΤ ενισχύει τους δείκτες της, ένα μέρος θα περνά και στις αποδόσεις των αποταμιευτικών τους προϊόντων.
Η πρόταση των τραπεζών
Ανώτατο συνολικό εισόδημα: 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 10.500 ευρώ για ζευγάρι, 14.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 17.500 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα και 21.000 ευρώ για μεγαλύτερα νοικοκυριά.
Αξία ακίνητης περιουσίας: 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 135.000 ευρώ για ζευγάρι, 150.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 165.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα και 180.000 ευρώ για μεγαλύτερα νοικοκυριά.
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442