Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο θρίαμβος ενός ξενιτεμένου

Ο θρίαμβος ενός ξενιτεμένου

Το... υπέροχο γκολ του Μπακασέτα

Δεν ήταν μόνον ο Αραούχο που συγκίνησε στα προχθεσινά βραβεία των ποδοσφαιριστών. Ούτε ο θαυμασμός για τον Μασούρα, επειδή πήρε για δεύτερη σερί φορά το βραβείο του καλύτερου έλληνα άσου. Το μάτι έπεσε και στον Τάσο Μπακασέτα. Τον αρχηγό της εθνικής ομάδας. Τον παίκτη με τη θητεία εδώ και κάποια χρόνια στα ξένα, στην Τουρκία.

«Λένε πως η διαδρομή μας είναι αυτή που ασυναίσθητα μας διαμορφώνει. Νιώθω, λοιπόν, πραγματικά ευγνώμων για ό,τι λάθος ή σωστό με οδήγησε σήμερα εδώ. Να έχω ψηφιστεί από τους πρώην συμπαίκτες κι αντιπάλους μου ως ο καλύτερος έλληνας παίκτης του εξωτερικού. Είναι μεγάλη μου τιμή. Η μεγαλύτερη προσωπική νίκη, όμως, είναι να βρεις τον εαυτό σου. Μια επίπονη διαδικασία στην οποία καλείσαι να πιστέψεις στη δύναμή σου ακόμα κι όταν σε κυριεύουν οι μεγαλύτερες φοβίες σου. Μια συνεχής εσωτερική πάλη με την ανασφάλεια, τον εγωισμό, το στρες, τις απαιτήσεις. Η κατάθλιψη δεν (θα έπρεπε να) είναι ταμπού. Είναι μια πραγματικότητα. Κανείς δεν είναι τέλειος ή έχει τον απόλυτο έλεγχο». Ο Μπακασέτας μίλησε με «λόγια καρδιάς». Αγγιξε τους πάντες.

Χθες, έκανε μια ανάρτηση, φρόντισε δηλαδή να επικοινωνήσει με το κοινό με τον πλέον σύγχρονο τρόπο των ημερών. Δεν έχει σημασία το «πώς». Αυτό που μετρά είναι πως το μήνυμά του έφτασε παντού, για την ακρίβεια …ταξίδεψε και η λέξη «κατάθλιψη» ήρθε ξανά στην επιφάνεια. Ο Τάσος Μπακασέτας έσπασε κάποια στερεότυπα και ανοίχτηκε. Δεν είναι όλα «καλώς καμωμένα» για τους άσους του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του αθλητισμού γενικότερα. Υπάρχουν και γκρίζες ζώνες. Σκιές στη διαδρομή τους.

Παλεύουν με αυτές, θέλουν να βγουν ξανά στο ξέφωτο και να χαμογελάσουν. Το γεγονός πως βγάζουν αρκετά χρήματα και στρώνουν το χαλί για μια καλή και άνετη ζωή, δεν συνεπάγεται την απουσία προβλημάτων. Τουναντίον, ορισμένες φορές αυτή ακριβώς η φαινομενικά ανέφελη ζωή σου δημιουργεί θέματα πολλά που πρέπει να αγωνιστείς σκληρά προκειμένου να τα βάλεις στην άκρη. Πότε ήταν τα δύσκολα για τον Μπακασέτα;

Ισως δεν είναι πλέον αυτό το μείζον. Ηδη, για να δημοσιοποιήσει τι ζούσε, σημαίνει πως γύρισε σελίδα. ‘Η άλλαξε βιβλίο. Το βλέπεις στον τρόπο που σκοράρει. Το πώς χαίρεται το ποδόσφαιρο. Τα γκολ του. Και εντέλει, το πώς προχωρά, γεμάτος χαμόγελο, στην ίδια του τη ζωή. Αυτός ο παίκτης είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα επιτυχημένου ανθρώπου.

Sports in

«Ο Ολυμπιακός φαβορί για το Conference League» (pics)

Οι «Ερυθρόλευκοι», πριν από τις ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, συγκεντρώνουν ποσοστό πιθανοτήτων 36,3%, έναντι  35,7% της Φιορεντίνα, 17,5% της Μπριζ και μόλις 10,5% της Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024