Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο «άσωτος» Ρέινα

Ο «άσωτος» Ρέινα

Ενα βήμα από την εκδίωξή του από την αποστολή των ΗΠΑ και την άρον άρον επιστροφή του βρέθηκε ο αμερικανός άσος της Ντόρτμουντ Τζιοβάνι Ρέινα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις για την κόντρα του με τον προπονητή και τους συμπαίκτες του

Μία ψήφος έσωσε τον Τζιοβάνι Ρέινα από τον εξοβελισμό του από το καμπ της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Κατάρ, στο περιθώριο των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μια δήλωση του εκλέκτορα της Team USA Γκρεγκ Μπερχάλτερ πως ένας παίκτης, τον οποίον δεν κατονόμασε, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αποτέλεσε την άκρη του μίτου της αποκάλυψης.

Στους αγώνες των ομίλων ο Ρέινα είχε παραγκωνιστεί από τον Μπερχάλτερ χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο προπονητής είχε βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής επειδή δεν χρησιμοποιούσε τον παίκτη.

Τώρα αποκαλύπτεται πως η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή της Ντόρτμουντ ήταν απαράδεκτη και προκλητική και τέθηκε σε ψηφοφορία η παραμονή του στο καμπ. Από τους 25 παίκτες οι 12 ψήφισαν να εξοβελιστεί, να επιστρέψει στις ΗΠΑ και οι 13 να παραμείνει.

Οπως αποκαλύπτει το «Athletic», ο Ρέινα έδειχνε προκλητική αδιαφορία στις προπονήσεις. Περπατούσε ακόμα και στις ασκήσεις που απαιτούσαν ένταση και οι συμπαίκτες του δεν ήξεραν αν προσπαθούσε να προφυλαχθεί από κάποιον τραυματισμό ή ήταν ενοχλημένος γιατί ο Μπερχάλτερ δεν τον υπολόγιζε βασικό στο πρώτο παιχνίδι με την Ουαλία.

Το δράμα κορυφώθηκε όταν ο Ρέινα πέταξε τις επικαλαμίδες του στο παιχνίδι με τους Ουαλούς και στην προπόνηση που ακολούθησε συνέχισε να αδιαφορεί. Οι παλαιότεροι παίκτες, ο ΝτεΑντρέ Γιεντλίν και ο Ααρον Λονγκ προσάθησαν να τον συνετίσουν, αλλά εις μάτην. Τελικά ο 20χρονος παίκτης αντιλήφθηκε πως έχει μετατραπεί σε persona non grata και αναγκάστηκε να απολογηθεί στους συμπαίκτες του. Δεν είπε απλά ένα «συγγνώμη», αλλά κατά απαίτηση του προπονητή του εξήγησε τους λόγους της απαράδεκτης συμπεριφοράς του. Οι συμπαίκτες του με τη σειρά τους του είπαν πως τους απογοήτευσε και θέλουν να δουν μια πραγματική αλλαγή. Οπως κι έγινε.

«Ημασταν έτοιμοι να βγάλουμε εισιτήριο επιστροφής, τόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση. Ως προπονητής ο τρόπος με τον οποίον μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πράγματα πιο σωστά είναι να επιστρέψεις στις αξίες σου. Γιατί είναι δύσκολο να στείλεις έναν παίκτη σπίτι του. Θα υπήρχε μια τεράστια διαμάχη. Θα το διαβάζατε στον Τύπο για πέντε ημέρες. Αλλά ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε γιατί δεν πληρούσε τα πρότυπα της ομάδας», υπογράμμισε ο Μπερχάλτερ.

Ο Ρέινα τελικά αγωνίστηκε για 45 λεπτά στο παιχνίδι με την Ολλανδία στη φάση των «16», χωρίς να μπορέσει να αλλάξει τον ρου της ιστορίας της ομάδας του σ’ αυτό το Μουντιάλ.

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024