Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόθεν έσχες ευρωβουλευτών προτείνει ο Ανδρουλάκης - Τι είπε στην ευρωβουλή για τη διαγραφή της Εύα Καϊλή

Πόθεν έσχες ευρωβουλευτών προτείνει ο Ανδρουλάκης – Τι είπε στην ευρωβουλή για τη διαγραφή της Εύα Καϊλή

Ο Ν. Ανδρουλάκης πρότεινε να απαγορευτεί σε κάθε Ευρωπαίο αξιωματούχο να γίνεται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας του και να φτιαχτεί ειδική υπηρεσία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των ευρωβουλευτών

Τις βελγικές αρχές για την αποκάλυψη του Qatargate -στο οποίο εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή– συνεχάρη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Καθεστώς ανυποληψίας

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε καθεστώς ανυποληψίας την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης , καταθέτοντας δύο προτάσεις για να απομακρυνθούν οι σκιές όπως είπε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε να απαγορευτεί σε κάθε Ευρωπαίο αξιωματούχο να γίνεται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας του και δεύτερον να φτιαχτεί ειδική υπηρεσία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των ευρωβουλευτών και πως αυτά αποκτήθηκαν.

Η ώρα της δράσης

Αναλυτικότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στην ομιλία του:

«Συγχαρητήρια στις βέλγικες αρχές, που αποκάλυψαν αυτό το σκάνδαλο, σε αντίθεση με άλλους που συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε καθεστώς ανυποληψίας την ευρωπαϊκή Δημοκρατία.

»Έχουμε χρέος να είμαστε οι θεματοφύλακες της διαφάνειας και της δημοκρατίας και όχι παραδείγματα προς αποφυγή. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή που έμαθα για αυτήν τη σοκαριστική υπόθεση, προχώρησα άμεσα στη διαγραφή της κυρίας Καϊλή από το κόμμα μας.

»Δεν φτάνει να λέμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο αλλά οφείλουμε να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας. Είναι η ώρα της δράσης.

»Γι’ αυτό προτείνω:

-Να απαγορεύεται σε κάθε Ευρωπαίο αξιωματούχο να γίνεται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας του.

-Όπως φτιάξαμε την ειδική υπηρεσία ελέγχου των κινητών ευρωβουλευτών και συνεργατών από κακόβουλα λογισμικά για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, αύριο το πρωί κιόλας να συγκροτήσουμε ένα ειδικό όργανο εξονυχιστικού ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των ευρωβουλευτών και πως αυτά αποκτήθηκαν.

»Είναι δύο κινήσεις, που θα βοηθήσουν να έρθει το φως και να απομακρυνθεί κάθε σκιά. Το οφείλουμε στους πολίτες, που εκπροσωπούμε. Το οφείλουμε στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024