Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι Υδραυλικοί του Λευκού Οίκου»: Οι επτά εβδομάδες που οδήγησαν στο Watergate

«Οι Υδραυλικοί του Λευκού Οίκου»: Οι επτά εβδομάδες που οδήγησαν στο Watergate

...και καταδίκασαν την προεδρία του Νίξον. Το «White House Plumbers» είναι ένα δράμα των HBO και Sky Atlantic με θέμα την υπόθεση του Watergate και πρωταγωνιστές τους Γούντι Χάρελσον, Λένα Χίντι, Τζάστιν Θερού και Τζούντι Γκριρ.

Η μίνι σειρά «White House Plumbers» έρχεται στο HBO και το Sky Atlantic και επικεντρώνεται στην πραγματική διάρρηξη των κεντρικών γραφείων της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών στο ξενοδοχείο Watergate το 1972, που οδήγησε στην πτώση του προέδρου Νίξον.

Ενώ άλλα έργα και ταινίες σχετικά με το Watergate έχουν επικεντρωθεί στους δημοσιογράφους της Washington Post, τους Carl Bernstein και Bob Woodward και στις επακόλουθες πολιτικές επιπτώσεις του γεγονότος, αυτή η ταινία εξετάζει πιο προσεκτικά τους άνδρες που πραγματοποίησαν την ίδια τη διάρρηξη, με το παρατσούκλι «The White House Plumbers» (Οι υδραυλικοί του Λευκού Οίκου).

Ο Τζάστιν Θερού υποδύεται τον G. Gordon Liddy, έναν δικηγόρο και πρώην πράκτορα του FBI που είχε τοποθετηθεί στη μονάδα ειδικών ερευνών του Λευκού Οίκου, γνωστή ως «The White House Plumbers». Ο Γούντι Χάρελσον υποδύεται τον συνάδελφό του, τον συνταξιούχο αξιωματικό της CIA, τον E. Howard Hunt, ο οποίος μαζί με τον Liddy οργάνωσαν τη διάρρηξη. Η Λένα Χίντι και η Τζούντι Γκριρ υποδύονται τις συζύγους τους.

Photo: YouTube

«Στις περισσότερες από τις ταινίες Watergate που γυρίστηκαν ποτέ, ουσιαστικά η διάρρηξη είναι η εναρκτήρια σκηνή» λέει ο σκηνοθέτης της σειράς David Mandel. «Βλέπεις στιγμιότυπα από τη διάρρηξη και στη συνέχεια είναι οι άνθρωποι στο Οβάλ Γραφείο, ο Νίξον και οι δημοσιογράφοι της Washington Post. Πρόκειται για μια περιορισμένη σειρά που αφορά 100% τη διάρρηξη. Θα γνωρίσουμε αυτούς τους τύπους πριν από τη διάρρηξη και θα δούμε τις επιπτώσεις της διάρρηξης στη ζωή τους. Αυτή είναι η ιστορία με την οποία καμία από αυτές τις άλλες ιστορίες δεν ασχολήθηκε, σε κάποιο βαθμό».

Να λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το White House Plumbers στο Sky Atlantic και το HBO.

Ημερομηνία κυκλοφορίας του White House Plumbers

Το White House Plumbers είναι μια σειρά πέντε επεισοδίων που θα κάνει το ντεμπούτο της στο HBO στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2023, αν και δεν έχει δοθεί ακριβής ημερομηνία. Επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας για το Sky Atlantic στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Υπάρχει τρέιλερ για το White House Plumbers;

Ένα τρέιλερ teaser για το White House Plumbers είναι τώρα διαθέσιμο. Η σειρά φαίνεται σίγουρα να παίζει με μια κωμική οπτική γωνία σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της ιστορίας.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω

«Οικόπεδο υδραυλικών του Λευκού Οίκου»

Το White House Plumbers βασίζεται εν μέρει σε δημόσια αρχεία και στο βιβλίο «Integrity» των Egil ‘Bud’ Krogh και Matthew Krogh η σειρά ακολουθεί τους δύο πολιτικούς σαμποτέρ και εγκεφάλους του Watergate, τους E. Howard Hunt και G. Gordon Liddy.

Εμβαθύνει στην προϊστορία τους και δείχνει πώς βρέθηκαν πίσω από τη διάρρηξη των κεντρικών γραφείων της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών το 1972, η οποία τελικά αποδόθηκε στην κυβέρνηση του προέδρου Νίξον. Δείχνει πώς το δίδυμο έριξε κατά λάθος την ίδια την προεδρία που προσπαθούσε να προστατεύσει.

Οι πραγματικοί G. Gordon Liddy και ο E. Howard Hunt

Ο George Gordon Battle Liddy ήταν Αμερικανός δικηγόρος και πρώην πράκτορας του FBI. Μαζί με τον αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών E. Howard Hunt οργάνωσε και διηύθυνε τις δύο διαρρήξεις των κεντρικών γραφείων των Δημοκρατικών στο κτίριο Watergate το 1972.

Το δίδυμο πραγματοποίησε επίσης άλλες μυστικές επιχειρήσεις για να δυσφημίσουν τους Δημοκρατικούς. Ο Liddy εξέτισε σχεδόν 52 μήνες σε ομοσπονδιακή φυλακή για το ρόλο του στο σκάνδαλο, αλλά μετά την αποφυλάκισή του έγινε παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε το 2012.

Ο Χαντ εξέτισε 33 μήνες στη φυλακή και στη συνέχεια έζησε στο Μεξικό και τη Φλόριντα μέχρι το θάνατό του το 2007. Όταν έγινε σαφές ότι ο Ρίτσαρντ Νίξον είχε βοηθήσει στη συγκάλυψη των εγκλημάτων, παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις 9 Αυγούστου 1974.

Δείτε το βίντεο:

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024