Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελένη Τοπαλούδη: Αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης των καταδικασμένων για τη δολοφονία της

Ελένη Τοπαλούδη: Αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης των καταδικασμένων για τη δολοφονία της

Οργή και απογοήτευση από τους γονείς για την αναβολή συζήτησης των αιτήσεων αναίρεσης στον Άρειο Πάγο

Την απογοήτευση και την οργή τους για την αναβολή της συζήτησης της αίτησης αναίρεση που έχουν καταθέσει οι δραστές της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη εξέφρασαν οι γονείς της οι οποίοι ήταν παρόντες στον Άρειο Πάγο.

Η συζήτηση αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου του 24χρονου κατηγορούμενου ο οποίος συντάχθηκε με την απόφαση του ΔΣΑ για αποχή των δικηγόρων νομικής βοήθειας από τα καθήκοντα του.

Και οι δύο κατηγορούμενοι με βάση την απόφαση του Εφετείου έχουν καταδικαστεί ισόβια και επιπλέον δεκαπέντε χρόνια καθειρξη.

Οδός και μνημείο με το όνομά της στο κέντρο του Διδυμοτείχου

Εν τω μεταξύ, το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη δίνει σε οδό και μνημείο ο Δήμος Διδυμοτείχου αποτίοντας φόρο τιμής στη νεαρή γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού και άγριας δολοφοφίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη μνήμης στην αδικοχαμένη Ελένη, τέσσερα χρόνια από το θάνατό της που συμπληρώθηκαν χθες Πέμπτη.

«Κορίτσι που αντιστάθηκες κρατήσου από τον ήλιο», ήταν τα λόγια της εισαγγελέως, Αριστοτέλειας Δόγκα, που ειπώθηκαν πρωτόδικα στο δικαστήριο και τώρα χαράχθηκαν στην μαρμάρινη στήλη που πλέον δεσπόζει σε χώρο απέναντι από το δημαρχείο Διδυμοτείχου.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος, το δημοτικό θέατρο γέμισε νεαρούς μαθητές που συμμετείχαν ενεργά, ενώ το κλίμα βάρυνε όταν η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης, πήρε το λόγο προσπαθώντας να περάσει μηνύματα στα παιδιά και στον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το συνάνθρωπο.

Δεν παρέλειψε ακόμη να εκφράσει για άλλη μια φορά την αγανάκτηση και το θυμό της για τη μη ευνομούμενη πολιτεία, για την κοινωνία της υποκρισίας, της ανηθικότητας της έλλειψης αξιών και της ανεπάρκειας γονέων που μας περιβάλουν.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024