Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο: Ανοδικά «επιμένουν» οι τιμές – Αναλυτές εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει τα 90 δολάρια

Πετρέλαιο: Ανοδικά «επιμένουν» οι τιμές – Αναλυτές εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει τα 90 δολάρια

Ποιοι είναι οι παράγοντες που δίνουν ώθηση στις τιμές

Η παραμονή εκτός λειτουργίας του αγωγού πετρελαίου Keystone της TC Energy Corp από τις 7 Δεκεμβρίου, όταν αναφέρθηκε διαρροή 14.000 βαρελιών, κάνοντας πιο σφιχτές τις ροές προς της ΗΠΑ και μάλιστα με άγνωστο το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας του, εξακολουθούν να δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα.

Είναι ενδεικτικό ότι επτά αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτίμησαν, κατά μέσο όρο, ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα, οι προσδοκίες ότι η χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 στην Κίνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο χρήστη πετρελαίου παγκοσμίως, θα ενισχύσει τη ζήτηση παρέχουν επίσης «καύσιμο» στις τιμές του αργού.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές της Bank of America, τους οποίους επικαλείται το Reuters, μια επιτυχημένη επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα στην Κίνα, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τη Fed θα μπορούσε να τονώσει τη ζήτηση καυσίμων και να ωθήσει τις τιμές του Brent πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια στιγμή, τη στάση των επενδυτών επηρεάζει και η ανησυχία ότι μπορεί να μειωθεί η παραγωγή ρωσικού αργού, μετά Πούτιν για αντίποινα στην επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωναν άνοδο 1,16 δολ. ή 1,5% στα 79,15 δολ. το βαρέλι στις 07:25 ώρα Ελλάδας, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού κέρδιζαν 1,05 δολ. ή 1,4% στα 74,22 δολ.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν άνοδο άνω του 2% τη Δευτέρα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024