Από θαύμα σώθηκε ο δύο φορές Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα David Rudisha. Επέζησε από αεροπορικό δυστύχημα στη νοτιοανατολική Κένυα.
Ο David Rudisha είναι ένας από τους πέντε επιζήσαντες του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στην Κένυα. Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε υπέστη βλάβη στον κινητήρα λίγα λεπτά μετά την απογείωση.
Ο αθλητής χαρακτήρισε περιστατικό «τρομακτικό επεισόδιο». Επέστρεφαν από τους ετήσιους Maasai Olympics.
Φαίνεται πως ο David Rudisha, εκτός από σπουδαίος αθλητής, είναι και εξαιρετικά τυχερός. Πριν από τρία χρόνια είχε γλιτώσει από τρομακτικό τροχαίο πίσω στο 2019.
#Kenya‘s David Rudisha, a double Olympic champion over 800m, survived unhurt after a plane he was travelling in crash-landed on Saturday.
“All was well close to 7 or 8 minutes into the flight when the engine of the plane suddenly went quiet”
Ο 33χρονος δήλωσε πως ο κινητήρας του αεροσκάφους σταμάτησε περίπου οκτώ λεπτά μετά την απογείωση, με τον πιλότο να προσπαθεί να επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση.
«Όλα ήταν καλά στα πρώτα επτά ή οκτώ λεπτά της πτήσης. Μέχρι που ξαφνικά σταμάτησε ο κινητήρας. Ο πιλότος τότε είδε κάπου ελεύθερο χώρο και προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο.
Ένα από τα φτερά χτύπησε σε δέντρο και το αεροπλάνο άρχισε να περιστρέφεται προτού τελικά προσγειωθεί στο βραχώδες πεδίο.
Ευχαριστούμε τον Θεό που βγήκαμε όλοι ζωντανοί με μικροτραυματισμούς. Ήταν τρομακτικό. Ο πιλότος έκανε απίστευτη προσπάθεια για να κρατήσει το αεροπλάνο σταθερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο David Rudisha, ο οποίος έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μέτρα με 1:40.91 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, πριν υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Ρίο το 2016, είχε επιζήσει από αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2019.
Είχε γλιτώσει με μικροτραυματισμούς όταν έσκασε το λάστιχο στο αυτοκίνητό του και συγκρούστηκε με λεωφορείο.
Thanking the Almighty God for the gift of life.Saturday night around 1030Hrs I survived a tragic road accident at Keroka on my way home to Kilgoris after a head on collision with a bus plying Kisii Nairobi Route. I am fine with no injuries! Thank you ?? for your prayers. pic.twitter.com/RZdwemLwXG
Η Ισπανίδα Τζούντιτ Ρομάνο Γκαρθία έχει καταφέρει να τα προλαβαίνει όλα, ακόμη και ως μητέρα δυο κοριτσιών: «Μητέρες μου έλεγαν συχνά να πλένω τα πιάτα»
Σε ένα ματς χωρίς βαθμολογική σημασία, Εθνική πόλο Γυναικών νίκησε 22-16 την Ιαπωνία στην τελευταία ημέρα της προκριματικής φάσης του World Cup (Division 1) στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.