Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, ζητάει ο Δήμαρχος

Την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ζητάει ο Δήμαρχος

Κύριο θέμα της συζήτησης της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, ήταν τα προβλήματα υποστελέχωσης στο κέντρο υγείας Βάρδας και τα περιφερειακά ιατρεία.

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας με την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, καθώς και στα Περιφερειακά Ιατρεία Ανδραβίδας, Λεχαινών, Κυλλήνης και Μπορσίου.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην Υφυπουργό Υγείας, τον τελευταίο καιρό, στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας του Δήμου, παρατηρείται το φαινόμενο υπολειτουργίας σε σημαντικό βαθμό, λόγω των εφημεριών που καλούνται να καλύψουν οι ιατροί τους στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στις όμορες Νοσοκομειακές Μονάδες.

Αποτέλεσμα της υπολειτουργίας των Μονάδων, όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος, είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων και ειδικά των ηλικιωμένων εξ αυτών, οι οποίοι αδυνατούν να προγραμματίσουν τον ιατρικό τους έλεγχο και την συνταγογράφηση των φαρμάκων που λαμβάνουν.

Για το ζήτημα είχε προηγηθεί συνάντηση του Γιάννη Λέντζα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλη και πλέον αναζητούνται λύσεις με την τοποθέτηση μόνιμων ιατρών, πράξη αναγκαία και ζωτικής σημασίας για την ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης συζήτησε επίσης με την Υφυπουργό Υγείας το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου Περιφερειακού Ιατρείου στη Μέλισσα, καθώς και στο Λιμάνι της Κυλλήνης.

Τέλος, αναλύθηκε διεξοδικά με την Υφυπουργό η δυνατότητα ανάπτυξης του δικτύου ψυχικής υγείας ψυχικής στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024