Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Τι «ταμείο» έκανε από τη συζήτηση στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Τι «ταμείο» έκανε από τη συζήτηση στη Βουλή

Τι λένε στην Κουμουνδούρου για τον έλληνα πρωθυπουργό

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ θα περάσει με 157 ψήφους. Το έσχατο όπλο από την Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας αν και δεν υπήρχε κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπε ρωγμές στην ΚΟ της ΝΔ και άρα πιθανότητα διαρροής ή αντίθετης ψήφου- πάντα εκτός απροόπτου.

Η πίεση ήταν το θέμα για εκείνους εντός Βουλής. Στο πεδίο των υποκλοπών πάντα. Και με σαφή στόχευση τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελικό κράτος.

Μια πίεση που θα επαναληφθεί στον δεύτερο γύρο μετωπικής αντιπαράθεσης που θα έχουμε στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό την επόμενη εβδομάδα.

Με τα όλα τα χαρακτηριστικά που έχει μια τέτοια κοινοβουλευτική στιγμή αφού πάντα προσομοιάζει και σε ψήφο εμπιστοσύνης. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάντως κάνουν ένα πρώτο «θετικό ταμείο» για την Βουλή.

Έτσι κι αλλιώς θεωρούσαν υπέρ τους πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προσερχόταν στο Κοινοβούλιο για να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Και τώρα θεωρούν ότι μετά και την κατηγορηματική διάψευση του Γρηγόρη Δημητριάδη πως «αποπέμφθηκε», σημειώνουν κομματικές πηγές- για την τοποθέτησή του τέως ΓΓ της κυβέρνησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας- ότι «έχει καταρρεύσει πλήρως όλη η επιχειρηματολογία του Μητσοτάκη και το μόνο που έχει μείνει είναι η μοναδική αλήθεια:

Πως ο ίδιος ήταν ο εντολέας, ενορχηστρωτής και υπεύθυνος για τις παρακρατικές μεθόδους των υποκλοπών». Στην Κουμουνδούρου μάλιστα χρησιμοποιούν τον όρο «Βατερλώ» για τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι αφού κρύφτηκε για πέντε εβδομάδες από την Βουλή αρνούμενος να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα, «ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε τελικά και αντί να απαντήσει στα ερωτήματα, τράπηκε σε άτακτη φυγή επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την ενοχή του».

Συμπληρώνουν δε ότι ο κ. Μητσοτάκης χθες επιβεβαίωσε επίσης πως δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις μετρήσεις κοινής γνώμης πάνω από 8 στους 10 πολίτες απαντούν ότι γνώριζε τι πραγματικά συνέβαινε. Συμπληρωματικά επιβαρυντικό εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ πως λειτουργεί για την κυβέρνηση το ρεπορτάζ των ΝΥ σύμφωνα με το οποίο η Intellexa έκανε εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη με δύο άδειες που έλαβε στις 15.11.2021 από το Υπουργείο Εξωτερικών- όπως σημειώνουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. Το ερώτημα που θέτουν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και όπως λένε προκύπτει είναι, πώς γίνεται να μην έχει καμία ανάμειξη με το Predator η κυβέρνηση, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά την ίδια ώρα να δίνει άδειες εξαγωγής το εν λόγω Υπουργείο.

Θα το ακυρώσουν το νέο νομοσχέδιο όταν γίνουν κυβέρνηση καταλήγουν οι του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης περιγράφουν ως απομονωμένο τον Πρωθυπουργό. Αν και δεν ήταν λίγα τα συριζαικά στελέχη που καυτηρίασαν την διμέτωπη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στο θέμα των υποκλοπών και μετά την πρώτη ξιφομαχία στην Βουλή.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024