Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα για 165 Βέλγους στο μικρό χωριό του βελγικού βορρά Olmen. Οι κάτοικοι κέρδισαν στο τυχερό λαχείο EuroMillions αυτήν την εβδομάδα 142.897.164 ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που κέρδισε ποτέ ομάδα στο Βέλγιο.

Καθένας από τους νικητές, όπως δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος του Euromilions Joke Veroere, θα λάβει αφορολόγητο ποσό που ανέρχεται σε σχεδόν 900.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Βέλγιο: Η χώρα κινδυνεύει με έλλειψη αερίου στην περίπτωση κύματος ψύχους φέτος τον χειμώνα

Είναι η πρώτη φορά στο Βέλγιο που μια τόσο μεγάλη ομάδα κέρδισε τόσο πολλά, πρόσθεσε. «Είναι όντως μια υπέροχη ιστορία».

Οι νικητές είχαν όλοι βάλει 15 ευρώ σε δοχείο που είχε τοποθετηθεί σε τοπικό κατάστημα. Οι ιδιοκτήτες του διοργανώνουν τακτικά την ομαδική αγορά λαχείου, κάτι που είχε περιστασιακά αποφέρει κέρδη στους μετέχοντες. Ποτέ όμως ένα μεγάλο ποσό σε τζακ ποτ.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντας γύρισαν σπίτι με αντίγραφο από το λαχείο, υπάρχει ένα μόνο ένα που χρειάζεται για να δοθεί το ποσό. «Ο Wim, ιδιοκτήτης του καταστήματος θα έρθει στα κεντρικά μας γραφεία στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια θα πρέπει να κανονίσει την πληρωμή των νικητών μέσω τραπεζών. Όλα έχουν γίνει πολύ σωστά», υπογράμμισε η Joke Veroere.

Δεν πίστευαν ότι κέρδισαν το λαχείο

«Πολλοί από τους πελάτες που κέρδισαν δυσκολεύονταν να το πιστέψουν στην αρχή», είπε ο καταστηματάρχης Wim Van Broekhoven. Εξεπλάγη και αυτός, όπως και η σύζυγός του, όταν άκουσαν τους τυχερούς αριθμούς.

«Χρειάστηκε να το επαναλάβω πέντε ή έξι φορές», επισήμανε. «Είναι πολύ ευγνώμονες για αυτό. Οι περισσότεροι έχουν παιδιά. Θα βοηθήσουν τα παιδιά τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πιστεύω. Ή θα τα κρατήσουν για να κάνουν διακοπές μαζί τους».

«Μετά τη μεγάλη νίκη είχαμε αρκετούς νέους πελάτες, ενώ κανένας στο χωριό δεν κρατάει κακία στους νικητές», πρόσθεσε ο καταστηματάρχης. «Όλοι χαίρονται ειλικρινά γι’αυτούς», συνέχισε.

Το Olmen κατοικείται από συνολικά 3.785 ανθρώπους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που υπάρχουν για το μικρό αυτό χωριό στο βόρειο Βέλγιο από καταμέτρηση του 2020.

«Οι νικητές προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτό, όλοι θα έχουν πού να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα, ιδίως ενόψει εορτών και με την τρέχουσα ενεργειακή κρίση», σημείωσε ο Wim Van Broekhoven.

Μία 20χρονη, που βρίσκεται μεταξύ των νικητών, θα αγοράσει ένα μικρό σπίτι για εκείνη και τους σκύλους της, συνέχισε ο καταστηματάρχης. Σχολίασε ότι με το χρηματικό ποσό που κέρδισε το σπίτι δεν θα έπρεπε απαραίτητα να είναι μικρό.

Αυτό όμως δεν ήταν το μεγαλύτερο jackpot του EuroMillions στην ιστορία. Πριν από λίγους μήνες, τον Ιούλιο, βρέθηκε νικητής και εισέπραξε 195 εκατομμύρια λίρες από το το τυχερό λαχείο. Ακόμα νωρίτερα, ένα ζευγάρι Βρετανών είχε κερδίσει 184 εκατομμύρια στο Gloucester.

Το EuroMillions είναι τυχερό παιγνίδι της Εθνικής Λαχειοφόρου Αγοράς. Διοργανώνεται σε συντονισμό με λαχειοφόρους αγορές από τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr