Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά: Θέλουμε να ηρεμήσουμε την ένταση

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά: Θέλουμε να ηρεμήσουμε την ένταση

Τόνισε ακόμη πως  κανείς δεν συγκαλύπτει τις άνομες συμπεριφορές μελών της κοινότητας

Μήνυμα προκειμένου να καταλαγιάσει η ένταση μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης, έστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος Βασίλης Πάντζος, ο οποίος βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου απολογείται ο αστυνομικός.

Ο κ. Πάντζος ανέφερε ότι η παρουσία του εκεί έχει ως στόχο να ηρεμήσει την ένταση των τελευταίων ημερών σε όλη τη χώρα, ενώ τόνισε πως  κανείς δεν συγκαλύπτει τις άνομες συμπεριφορές μελών της κοινότητας.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις των γονέων του 16χρονου ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, εάν ο αστυνομικός που πυροβόλησε το παιδί τους δεν μπει στη φυλακή, ο κ. Πάντζος έκρινε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, ενώ ζήτησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  να μεριμνήσει η πολιτεία ώστε να λάβουν στήριξη από ψυχολόγο, καθώς περνούν δύσκολες στιγμές.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του Κώστα Φραγκούλη εξακολουθεί να είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ Ρομά από όλη την Ελλάδα και αλληλέγγυοι, έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια .

Συγκρούσεις με την Αστυνομία σε κοινότητες Ρομά

Σημειώνεται ότι η οργή στις κοινότητες των Ρομά μετά την επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικό ένας 16χρονος στη Θεσσαλονίκη δεν έχει κοπάσει

Νέες εστίες έντασης εκδηλώθηκαν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχές της δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, στον Ασπρόπυργο αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν επί της Λ. Διυλιστηρίων για να απωθήσουν συγκεντρωμένους Ρομά, οι οποίοι πυροβόλησαν με καραμπίνες εναντίον τους, ευτυχώς δίχως να σημειωθούν τραυματισμοί.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 20:30, ομάδα Ρομά φέρεται ότι έκαψε ένα αυτοκίνητο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος των Μεγάρων.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου και στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν. Ειδικότερα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το 39ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων, καθώς και στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω από το ύψος της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου έως την λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024