Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Διαθέτουν δωρεάν προφυλακτικά για τις ηλικίες 18-25 ετών στα φαρμακεία

Γαλλία: Διαθέτουν δωρεάν προφυλακτικά για τις ηλικίες 18-25 ετών στα φαρμακεία

Οι Γάλλοι που είναι από 18 έως 25 ετών θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν προφυλακτικά από τα φαρμακεία.

Δωρεάν από τα φαρμακεία θα διατίθενται τα προφυλακτικά στη Γαλλία για τις ηλικίες 18 έως 25 ετών, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες μεταξύ των νέων.

Την ανακοίνωση έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Είναι μια μικρή επανάσταση για την αντισύλληψη», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την υγεία με νέους στο Φοντέιν λε Κοντ, προάστιο του Πουατιέ στη δυτική Γαλλία, όπως γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει η ΕΡΤ.

Επόμενο βήμα μετά τη δωρεάν αντισύλληψη

Η κίνηση αυτή έρχεται αφότου η κυβέρνηση άρχισε φέτος να προσφέρει δωρεάν αντισύλληψη για όλες τις γυναίκες κάτω των 25 ετών, επεκτείνοντας ένα πρόγραμμα που απευθυνόταν σε άτομα κάτω των 18 ετών, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι νέες γυναίκες δεν θα σταματήσουν να παίρνουν αντισύλληψη επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αγοράσουν.

Τα προφυλακτικά ήδη καλύπτονται από το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εφόσον συνταγογραφούνται από γιατρό ή μαία, μέτρο που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του AIDS και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αναφορικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση συνολικά, «δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το θέμα. Η πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ διαφορετική από τη θεωρία. Είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να εκπαιδεύσουμε πολύ καλύτερα τους δασκάλους μας», δήλωσε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν φόρεσε μάσκα προστασίας στο συνέδριο, λέγοντας ότι ακολουθεί «τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας», καθώς η κυβέρνηση σταθμίζει την απάντησή της στην αύξηση των κρουσμάτων Covid ενόψει των διακοπών, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν επανέλθει εντολές για μάσκες.

Οι αξιωματούχοι προτρέπουν τον κόσμο να φοράει μάσκες σε πολυσύχναστους χώρους και να κάνει αναμνηστικά εμβόλια για την Covid-19 καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024