Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας: Η «μητέρα των μαχών» για πρώτη φορά στην Euroleague

Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας: Η «μητέρα των μαχών» για πρώτη φορά στην Euroleague

Ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ντέρμπι, αυτό ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα, «προσγειώνεται» για πρώτη φορά στα παρκέ της Euroleague.

Δεν είναι λίγα τα ντέρμπι που μας έχουν χαρίσει συγκινήσεις και μεγάλα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια στην Euroleague. Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές και φυσικά τα δικά μας «αιώνια» ντέρμπι, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ωστόσο σήμερα (8/12) για πρώτη φορά στην ιστορία θα διεξαχθεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ένας αγώνας ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι δύο γίγαντες του σερβικού μπάσκετ θα συναντηθούν στην Stark Arena του Βελιγραδίου, υπό το βλέμμα 16.745 θεατών, σε ένα σπουδαίο ματς, με τις δύο ομάδες να έρχονται στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τελείως διαφορετικές πορείες το τελευταίο διάστημα.

Αναταραχή στο εσωτερικό της Παρτιζάν

Οι «ασπρόμαυροι» του Βελιγραδίου δεν βρίσκονται και στο καλύτερό τους «φεγγάρι», ειδικά από όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η Παρτιζάν μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση (Βαλένθια εντός, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ εκτός), ενώ στην πρόσφατη αναμέτρηση για την Αδριατική Λίγκα κόντρα στην Μπούντουτσνοστ, μπορεί να κέρδισε με άνεση, δεν έλειψε ωστόσο η έντονη κριτική των οπαδών στους παίκτες αλλά και στον ίδιο τον Ομπράντοβιτς για την πτωτική πορεία της ομάδας.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι ξένοι παίκτες του συλλόγου, με τους φίλους της Παρτιζάν να ζητούν να αγωνίζονται περισσότεροι γηγενείς, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα: «αφήστε τους Σέρβους να παίξουν», ενώ στο ίδιο ματς σημειώθηκε και αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης με 5.778 θεατές.

Αναγέννηση με Ιβάνοβιτς

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο από την άλλη τα πράγματα έχουν εντελώς διαφορετική αίσθηση. Μετά από ένα μέτριο-έως κακό ξεκίνημα μέσα στη χρονιά, οι Σέρβοι αποφάσισαν να προβούν σε αλλαγή προπονητή και να εμπιστευθούν τον πολύπειρο Ντόυσκο Ιβάνοβιτς. Μετά από μόλις τρεις προπονήσεις με την ομάδα, ο Ιβάνοβιτς πέτυχε την πρώτη του νίκη στο «τιμόνι» των πρωταθλητών Σερβίας, απέναντι στην Βιλερμπάν, χτίζοντας έκτοτε ένα εντυπωσιακό σερί, με τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Euroleague και τρεις στην Αδριατική Λίγκα.

Ο 65χρονος τεχνικός μάλιστα έχει ακόμα έναν λόγο να επιδιώκει τη νίκη στο ντέρμπι, μιας και κυνηγάει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες που έχει κάνει ένας προπονητής, μετά που ανέλαβε μία ομάδα στην Euroleague, θέλοντας τρεις ακόμα για να το ισοφαρίσει.

Το τελευταίο συναπάντημα

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πρόσφατα για τις υποχρεώσεις τους στην ΑBA League. Εκεί, με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους» το ματς ήταν ντέρμπι για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, στην τελευταία περίοδο όμως ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά και να πάρει την άνετη νίκη με 90-74. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι δύο παίκτες που είναι υπεύθυνοι για την αναγέννηση της ομάδας, ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 17 πόντους και ο Λούκα Βιλντόζα με 19π. Για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ξεχώρισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 15 πόντους και ο Ντάντε Έξουμ με 14π.

Η ιστορικότητα της αποψινής αναμέτρησης είναι δεδομένη. Δύο σπουδαίες μπασκετικές σχολές της Ευρώπης, δύο μεγάλοι προπονητές, σε μία από τις πιο «καυτές» ατμόσφαιρες που μπορεί να παιχτεί αγώνας μπάσκετ. Ο νικητής τα παίρνει όλα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024