Το θεσμικό χαρτί, λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, είναι αυτό που μέχρι τώρα τους έχει «βγει», καθώς κερδίζει τους μετριοπαθείς προοδευτικούς ψηφοφόρους

Η σημερινή συζήτηση για τις υποκλοπές βρίσκει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συνεχίζει, τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου, στην ίδια θεσμική τακτική που ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του Αρείου Πάγου.

Το θεσμικό χαρτί, λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, είναι αυτό που μέχρι τώρα τους έχει «βγει», καθώς κερδίζει τους μετριοπαθείς προοδευτικούς ψηφοφόρους σε σχέση με τις επικοινωνιακές μονομαχίες στη Βουλή ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. «Η ΝΔ μετά τις αλλεπάλληλες παροτρύνσεις μας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να αναζητήσει τους υπευθύνους, κρυβόταν πίσω από το απόρρητο» λένε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας στην κυβέρνηση απόπειρα συσκότισης και συγκάλυψης.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Στο ίδιο θεσμικό πλαίσιο, ο Ανδρουλάκης προσέφυγε τις προηγούμενες μέρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, τονίζοντας πως δεν υπήρξε επίσημος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του, ενώ δεν μπόρεσε, ούτε σε επίπεδο Δικαιοσύνης ούτε σε επίπεδο Βουλής, να κινήσει κάποια διαδικασία ως προς τη νομιμότητα της επισύνδεσης του κινητού του τηλεφώνου. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ανδρουλάκης πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει κατά γράμμα από εδώ και πέρα τους κανόνες που διασφαλίζουν την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της επικοινωνίας.

Παρέμβαση από Ανδρουλάκη

Πέραν της ομιλίας του Μιχάλη Κατρίνη σήμερα στο Κοινοβούλιο, ο οποίος θα εξηγήσει και τους λόγους της καταψήφισης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές της ΕΥΠ από το ΠΑΣΟΚ, παρέμβαση θα κάνει και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν αυτή είναι η τελευταία φορά που το θέμα συζητείται κοινοβουλευτικά, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα επιμένουν να το αντιμετωπίζουν ως νοοτροπία απέναντι στους θεσμούς, η οποία υπάρχει και στη σημερινή και στην προηγούμενη κυβέρνηση. Γι’ αυτό πριν από λίγες μέρες, διά μέσου του Χάρη Καστανίδη και της Ευαγγελίας Λιακούλη, η κεντροαριστερή πλευρά στήριξε το αίτημα του ΚΚΕ για διερεύνηση των καταγγελιών για «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, οι οποίες φέρεται ότι έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr