Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Βλέπουν νέο κύκλο στην «απόπειρα συσκότισης και συγκάλυψης»

ΠΑΣΟΚ: Βλέπουν νέο κύκλο στην «απόπειρα συσκότισης και συγκάλυψης»

Το θεσμικό χαρτί, λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, είναι αυτό που μέχρι τώρα τους έχει «βγει», καθώς κερδίζει τους μετριοπαθείς προοδευτικούς ψηφοφόρους

Η σημερινή συζήτηση για τις υποκλοπές βρίσκει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συνεχίζει, τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου, στην ίδια θεσμική τακτική που ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του Αρείου Πάγου.

Το θεσμικό χαρτί, λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, είναι αυτό που μέχρι τώρα τους έχει «βγει», καθώς κερδίζει τους μετριοπαθείς προοδευτικούς ψηφοφόρους σε σχέση με τις επικοινωνιακές μονομαχίες στη Βουλή ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. «Η ΝΔ μετά τις αλλεπάλληλες παροτρύνσεις μας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να αναζητήσει τους υπευθύνους, κρυβόταν πίσω από το απόρρητο» λένε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας στην κυβέρνηση απόπειρα συσκότισης και συγκάλυψης.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Στο ίδιο θεσμικό πλαίσιο, ο Ανδρουλάκης προσέφυγε τις προηγούμενες μέρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, τονίζοντας πως δεν υπήρξε επίσημος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του, ενώ δεν μπόρεσε, ούτε σε επίπεδο Δικαιοσύνης ούτε σε επίπεδο Βουλής, να κινήσει κάποια διαδικασία ως προς τη νομιμότητα της επισύνδεσης του κινητού του τηλεφώνου. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ανδρουλάκης πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει κατά γράμμα από εδώ και πέρα τους κανόνες που διασφαλίζουν την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της επικοινωνίας.

Παρέμβαση από Ανδρουλάκη

Πέραν της ομιλίας του Μιχάλη Κατρίνη σήμερα στο Κοινοβούλιο, ο οποίος θα εξηγήσει και τους λόγους της καταψήφισης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές της ΕΥΠ από το ΠΑΣΟΚ, παρέμβαση θα κάνει και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν αυτή είναι η τελευταία φορά που το θέμα συζητείται κοινοβουλευτικά, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα επιμένουν να το αντιμετωπίζουν ως νοοτροπία απέναντι στους θεσμούς, η οποία υπάρχει και στη σημερινή και στην προηγούμενη κυβέρνηση. Γι’ αυτό πριν από λίγες μέρες, διά μέσου του Χάρη Καστανίδη και της Ευαγγελίας Λιακούλη, η κεντροαριστερή πλευρά στήριξε το αίτημα του ΚΚΕ για διερεύνηση των καταγγελιών για «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, οι οποίες φέρεται ότι έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024