Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καθαρή Εβδομάδα: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που κρατούν τη χώρα καθαρή

Καθαρή Εβδομάδα: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που κρατούν τη χώρα καθαρή

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης έστειλε το δικό της μήνυμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Η παρουσία τους είναι συνήθως αθόρυβη. Η απουσία τους, όμως, είναι πάντοτε ηχηρή. Ο λόγος για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που περνούν καθημερινά από δίπλα μας με σκούπες, οχήματα, κουβάδες και φαράσια, φροντίζοντας ώστε το γραφείο μας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούμε για να κινηθούμε στην πόλη μας – αλλά και η ίδια η πόλη, οι πλατείες, τα πάρκα – να παραμένουν καθαρά. Στη διάρκεια της δεύτερης «Καθαρής Εβδομάδας» που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα, είχαμε την ευκαιρία να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα κάνουν για εμάς.

Ένας ετήσιος θεσμός γεννιέται

Από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσατε πως μια σειρά από δημόσια κτίρια, πλατείες και γλυπτά σε όλη την Ελλάδα «βάφτηκαν» κίτρινα για να τιμήσουν τους καθημερινούς ήρωες που κάνουν τις πόλεις μας πιο φιλικές προς τους κατοίκους τους. Επρόκειτο για μια από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δεύτερης «Καθαρής Εβδομάδας», μια πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με την υποστήριξη της Kärcher Ελλάδος, της εταιρείας με τη μακρά εμπειρία σε συστήματα καθαρισμού και την πλούσια κοινωνική δράση.

Από πέρσι λοιπόν, και κάθε χρόνο, από το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου ξεκινά μια εβδομάδα αφιερωμένη στους ανθρώπους της καθαριότητας, και από άκρη σε άκρη της χώρας οι πολίτες εκφράζουν το μεγαλύτερο «ευχαριστώ».

Φωταγωγήσεις και βίντεο γεμάτα μηνύματα

Η φετινή Καθαρή Εβδομάδα ήταν γεμάτη χρώμα και αλληλεγγύη. Όπως και κάθε χρόνο, οι τρεις κίτρινες καρδιές ταξίδεψαν σε διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα και φωταγώγησαν κεντρικές πλατείες των πόλεων και άλλα κεντρικά σημεία.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός βίντεο απευθυνόμενος σε νέους δημιουργούς, που κλήθηκαν να παρουσιάσουν τη δική τους ματιά για το πολύτιμο έργο των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Κίτρινες καρδιές φωτίζουν τις πόλεις

Στην αφετηρία της Καθαρής Εβδομάδας, στις 26 Νοεμβρίου, η κίτρινη καρδιά άναψε στον Πειραιά, ρίχνοντας το φως της στο Δημοτικό Θέατρο και συγκεντρώνοντας αμέτρητα «ευχαριστώ» για τους εργαζομένους της καθαριότητας. Στην πρώτη φωταγώγηση, το έναυσμα έδωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, κ. Πάνος Ρέππας, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών ΚΕΔΕ & Μέλος ΔΣ, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η κα Δώρα Λυκάκη, Marketing Director της Kärcher Greece.

Στη συνέχεια, οι κίτρινες καρδιές ταξίδεψαν προς τον ελληνικό βορρά. Η δεύτερη φωταγώγησε την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, τοποθετημένη σε περίοπτη θέση με θέα τον Θερμαϊκό. Στην εκδήλωση για τη φωταγώγησή της, παρέστη και ο πρεσβευτής της δράσης «Καθαρή Εβδομάδα», Γιώργος Καπουτζίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς επίσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kärcher Greece, κ. Λάζαρος Φραντζής.

Επόμενος σταθμός οι Σέρρες, όπου η κίτρινη καρδιά άναψε με τη συμμετοχή των ίδιων των υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, που αγκάλιασαν τη δράση. Παρών ήταν, φυσικά, και ο σερραίος Γιώργος Καπουτζίδης, αλλά και ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καρακολίδης. Μαζί με την ομάδα της Kärcher, άναψαν την καρδιά-σύμβολο της δράσης, ως έμπρακτη δήλωση της ευγνωμοσύνης τους.

«Ευχαριστώ» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Πέραν των παραπάνω προγραμματισμένων δράσεων, αξιοσημείωτο είναι πως σε όλη την Περιφέρεια οι δήμοι τίμησαν την Καθαρή Εβδομάδα, φωτίζοντας εμβληματικά σημεία των πόλεών τους και εκφράζοντας το «ευχαριστώ» τους με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.

Ο Δήμος Αθηναίων φώτισε με κίτρινο χρώμα το σιντριβάνι της πλατείας Ομόνοιας, ο Δήμος Σερρών «έβαψε» κίτρινο το δημαρχείο του για όλη την εβδομάδα, ενώ ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού φώτισε τα γλυπτά της περιοχής.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες που δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος σε κάποια από τις εκδηλώσεις είχαν – και εξακολουθούν να έχουν – τη δυνατότητα να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους έστω και συμβολικά, στο site της Καθαρής Εβδομάδας, με ένα πάτημα στην Κίτρινη Καρδιά.

Πείτε το δικό σας «ευχαριστώ» στους καθημερινούς ήρωες της πόλης σας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024