Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολίτες του Ράιχ: Συνελήφθη Γερμανός απόστρατος στην Ιταλία

Πολίτες του Ράιχ: Συνελήφθη Γερμανός απόστρατος στην Ιταλία

Στα χέρια των αρχών στην Ιταλία βρίσκεται Γερμανός απόστρατος που συνδέεται με τους Πολίτες του Ράιχ.

Οι συλλήψεις υπόπτων για την δράση τους, στους Πολίτες του Ράιχ συνεχίζεται, με έναν εξ αυτών να βρίσκεται στην Ιταλία. Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν σήμερα (07/12) έναν 64χρονο απόστρατο αξιωματικό του γερμανικού στρατού, ο οποίος συνδέεται με την ακροδεξιά οργάνωση που φέρεται ότι προετοίμαζε τη βίαιη ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος στη Γερμανία, αναφέρεται σε δήλωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο άνδρας συνελήφθη σε ξενοδοχείο στην πόλη Περούτζα, όπου βρέθηκε «υλικό που σχετίζεται με την ανατρεπτική δραστηριότητα» της οργάνωσης. Στην δήλωση αναφέρεται πως έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την έκδοση του υπόπτου.

Διαβάστε επίσης: «Πολίτες του Ράιχ»: Οι νοσταλγοί του Χίτλερ περιμένουν την «Ημέρα Χ» στη Γερμανία

Διοίκηση και σκοπός της ομάδας

Το πρώτο που κατάφερε η Επιχείρηση «Σκιά» ήταν να εντοπίσει και να συλλάβει τους δύο φερόμενους ως αρχηγούς της οργάνωσης με στόχο να ανατρέψουν την υπάρχουσα πολιτική τάξη. Υπεύθυνος του σχεδιασμού ήταν ο Rudiger von P., απόστρατος αξιωματικός, ενώ ο πρίγκιπας Χάινριχ ΙΓ΄ σχεδίαζε τη μελλοντική πολιτική τάξη της Γερμανίας.

Το σημείο δε στο οποίο είχε φτάσει ο σχεδιασμός ήταν η στελέχωση του υπουργικού συμβουλίου της μεταβατικής κυβέρνησης μετά το διενεργηθέν πραξικόπημα. Μάλιστα, σύμφωνα με την Zeit, για τον σχεδιασμό ύποπτος θεωρείται ένας βουλευτής του AfD, το ακροδεξιό Γερμανικό κόμμα, ο οποίος θα αναλάμβανε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο λόγος που προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα η ομάδα αυτή ήταν ότι η Γερμανία διοικείται από μέλη του βαθέος κράτους. Οπότε, η οργάνωση θα αναλάμβανε την διοίκηση της χώρας, μέσω μίας μυστικής κοινότητας που περιελάμβανε κυβερνήσεις, υπηρεσίες πληροφοριών και στρατιωτικό προσωπικό από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, μια μυστική κοινότητα που «θα φέρει την απελευθέρωση».

Σχεδίαζαν νέα Νυρεμβέργη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Zeit, ένας από τους υπόπτους δήλωσε σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram «Τα πάντα θα ανατραπούν: οι σημερινοί εισαγγελείς και δικαστές, καθώς και οι επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας και οι ανώτεροί τους θα βρεθούν στο εδώλιο στη δίκη της “Νυρεμβέργης 2.0″».

Το πραξικόπημα που σχεδίαζαν οι ύποπτοι ήξεραν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα και βία, όμως είναι ασαφές αν η ομάδα διέθετε το οπλοστάσιο που είναι απαραίτητο για μία τέτοια επιχείρηση.

Μέλη της οργάνωσης ήταν πρώην μέλη του στρατού, τα οποία τώρα είναι ύποπτοι για παράνομη αφαίρεση όπλων από το απόθεμα του στρατού καθόλη την διάρκεια της θητείας τους, και ενώ οι ίδιοι είχαν άδεια όπλων.

Διαβάστε επίσης: Πολίτες του Ράιχ: Πώς συνελήφθησαν και η σχέση με τους Ρώσους

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024