Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O σπεσιαλίστας

O σπεσιαλίστας

Οι απίθανες μάχες του Ανδρούτσου με το τείχος-ρομπότ και το... μάθημα σε Χάμες, Φορτούνη, Μαρσέλο, Μπιέλ. Στην Ελλάδα το απόγευμα η αποστολή του Ολυμπιακού

Ηταν για μέρες το… μυστικό της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, στον ισπανικό Νότο. Ηρθε σε κοινή θέα χθες μέσα από ένα εξαιρετικό τρίλεπτο βίντεο της ΠΑΕ στο YouTube. Και πλέον ο Θανάσης Ανδρούτσος (σίγουρα περιχαρής) έχει στα χέρια του και αποδείξεις λέγοντας την «ιστορία» που πιθανότατα δεν θα την πίστευε ούτε και ο ίδιος καμιά εβδομάδα πριν. Εκείνη που με κάθε επισημότητα τον «ανέδειξε» ως τον πλέον αποτελεσματικό του ερυθρόλευκου ρόστερ σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ!

Ναι, όσο και αν μοιάζει απίστευτο, «σεσημασμένοι» όπως ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Κώστας Φορτούνης, ο Μαρσέλο και ο Πεπ Μπιέλ… βρήκαν τον μάστορά τους στο πρόσωπο του 25χρονου φουλ μπακ. Και στο δεξί του πόδι που αποδείχθηκε «αλφάδι» απέναντι στο τείχος-ρομπότ που έγινε viral «αξεσουάρ» προπόνησης στην Εστεπόνα.

Ενα μηχάνημα που παρέχει το αθλητικό κέντρο της Εστεπόνα και που αν οι πληροφορίες που συλλέξαμε είναι σωστές κοστολογείται περί τις 40.000 ευρώ (το χρησιμοποιούν κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Αϊντχόφεν αλλά και οι εθνικές ομάδες της Ολλανδίας). Ενα αμυντικό «τείχος» με 5 ή 6 «αντιπάλους» που μπορούν και… πηδάνε ψηλά την ώρα της εκτέλεσης του φάουλ ανεβάζοντας προφανώς τον συντελεστή δυσκολίας. Τείχος «προσομοίωση» σε πραγματικά δεδομένα, το οποίο με την απαραίτητη βοήθεια της τεχνολογίας είναι σε θέση να καταγράφει με λεπτομέρειες όλα τα χαρακτηριστικά της εκτέλεσης. Την ταχύτητα της μπάλας, το ύψος που παίρνει, την καμπύλη κ.λπ.

H… μάχη

Εντάχθηκε αυτή η «εκπαίδευση» σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ, δύο φορές τις τελευταίες ημέρες στο προπονητικό πρόγραμμα του Μίτσελ. Και όπως αποδείχθηκε από το βίντεο ήταν πολλοί που δοκίμασαν την τύχη και τα ποσοστά τους σε αυτό: Χάμες, Μαρσέλο, Φορτούνης, Μπιέλ, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Βρουσάι, Μασούρας. Εννοείται πως οι δύο… μάχες αποτέλεσαν σημείο αναφοράς (και της απαραίτητης… καζούρας μεταξύ των παικτών).

Ηδη μάλιστα τα… μαντάτα θα έχουν φτάσει ως τα αφτιά του «σπεσιαλίστα» Ματιέ Βαλμπουενά που όντας τραυματίας δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας. Σύμφωνα λοιπόν με το video που κυκλοφόρησε, αλλά και την ομολογία από μπόλικους αυτόπτες μάρτυρες; Ο πλέον αποτελεσματικός αποδείχθηκε ο Θανάσης Ανδρούτσος. Μη σας φανεί παράξενο λοιπόν αν σε κάποια από τις επίσημες αναμετρήσεις που έρχονται ο διεθνής άσος πάρει την μπάλα και την «ευθύνη» σε αντίστοιχη κατάσταση.

Επιστροφή στη βάση

Ηταν από τα… σουξέ αυτής της μίνι προετοιμασίας η ιστορία με τις εκτελέσεις φάουλ. Οχι φυσικά τόσο για την «εκπαίδευση» όσο για εκείνα τα μικρά «τρικ» που αναζητούν οι προπονητές για να σπείρουν στον αγωνιστικό χώρο καλό κλίμα, και διάθεση. Της προετοιμασίας που ολοκληρώνεται σήμερα στον ισπανικό Νότο και που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επένδυσαν πολλά στη διεξαγωγή της για την «ολική επαναφορά» της ομάδας στα συνήθη αγωνιστικά… κυβικά της.

Μια τελευταία προπόνηση το πρωί στη Μαρμπέγια και το μεσημέρι κάρτες επιβίβασης για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα. Κλείνει ο «κύκλος» αυτός. Και επί της ουσίας μετά το αυριανό ρεπό ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης (19.00) και την επόμενη Πέμπτη (15/12) το ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο που ανοίγει την αυλαία για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Για την ιστορία, χθες, Γκάρι Ροντρίγκες και Θανάσης Ανδρούτσος δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα προπόνησης. Εμειναν στο γυμναστήριο έχοντας κάποιες μικρές ενοχλήσεις. Αντίθετα προπονήθηκε κανονικά ο Ανδρέας Ντόι.
Κυκλοφόρησαν από χθες τα εισιτήρια για το φιλικό του Σαββάτου με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (10/12, 19.00). Τιμές: 10, 15, 20, 30, 40, 50, 100 (VIP) και 150 (VVIP).

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024