Σέρρες: Τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία
«Αυτό το πράγμα έγινε από λάθος χειρισμούς και ανεύθυνους ανθρώπους», σχολίασε ο πρόεδρος Συντηρητών Καυστήρων Σερρών.
Σε εξέλιξη είναι η έρευνα, για τα ακριβή αίτια της φονικής έκρηξης του λεβητοστάσιου, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο (6 και 10 ετών).
Ειδικός πραγματογνώμονας, θα διερευνήσει και στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα, την ώρα που οι δύο συλληφθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.
- Διαβάστε επίσης: Σέρρες: «Τα παιδιά μας έπαιζαν με τον Βασίλη, χρειάζονται βοήθεια»
Τα εγκληματικά λάθη
Μία αρχική εκτίμηση για τα αίτια της έκρηξης έκανε στο MEGA ο Γιώργος Κοτσανπαπάς, πρόεδρος Συντηρητών Καυστήρων Σερρών. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, πιθανότατα το συνεργείο έκλεισε τις βάνες του λέβητα πετρελαίου χωρίς να διασφαλίσουν τη μη λειτουργία του καυστήρα. Επιπλέον, τόνισε πως οι διαστάσεις του χώρου δεν ήταν κατάλληλες για λεβητοστάσιο.
Εκείνο που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι οι εργασίες για τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας γίνονταν ώρα που λειτουργούσε το σχολείο και εντός του κτιρίου βρίσκονταν μαθητές.
«Σαν τεχνικός δεν θα βασιστώ στο ότι είπα σε ένα δάσκαλο να μην ανάβει τη θέρμανση, γιατί έγινε μετατροπή σε γεωθερμία. Θα πρέπει να πάρω μέτρα ώστε να μην ανάψει ο καυστήρας», υπογράμμισε ο κ. Κοτσανπαπάς.
«Κανένα σχολείο δεν κινδυνεύει. Αυτό το πράγμα έγινε από λάθος χειρισμούς και ανεύθυνους ανθρώπους», συμπλήρωσε.
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442