Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για το πιστολίδι στις Γούβες

Κρήτη: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για το πιστολίδι στις Γούβες

Το αιματηρό επεισόδιο είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2021 στις Άνω Γούβες, μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών των θυμάτων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στην Κρήτη, η εκδίκαση της αιματηρής  επίθεσης που είχε σημειωθεί, πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021 σε ταβέρνα στις Γούβες.

Τα πυρά των δραστών είχαν δεχθεί ένας 38χρονος κτηνοτρόφος από την Αρμάχα και η 45χρονη σύζυγός του, μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται πέντε άτομα δύο αδέρφια, 30 και 28 ετών αντίστοιχα, ένας 33χρονος από το Καλό Χωριό, και δύο ακόμα νεαροί από την Κριτσά και τα Ανώγεια αντίστοιχα. Ο 30χρονος – ο οποίος και πυροβόλησε – κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο 33χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι υπόλοιποι τρεις για συνέργεια.

Η κατάθεση του θύματος και η ανατροπή

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Δικαστήριο στις 22 Νοεμβρίου, ο 38χρονος που δέχθηκε τους πυροβολισμούς και είχε τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα, αριστερά στον θώρακα και το ιερό οστό, είχε υποστηρίξει  ότι με τους κατηγορούμενους δεν υπήρχε ιδιαίτερο προηγούμενο. Υπήρχε μία αντιδικία για έναν βοσκότοπο στο παρελθόν και είχαν πει ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να δουν τα συμβόλαια και οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με το Cretalive στη διάρκεια της δίκης, υπήρξε και μία ανατροπή. Ενώ προανακριτικά και ο 38χρονος και η 45χρονη σύζυγός του – που επίσης είχε τραυματιστεί στο αιματηρό επεισόδιο – είχαν υποστηρίξει ότι είδαν τον τρίτο εμπλεκόμενο, τον 33χρονο δηλαδή που έμεινε και στη φυλακή κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία, να είναι παρών στο συμβάν και μάλιστα να προτρέπει τον βασικό κατηγορούμενο να πυροβολήσει το ζευγάρι, κατέθεσαν ότι μπερδεύτηκαν και ότι δεν ήταν παρών ο 33χρονος στο περιστατικό.

Μάλιστα, απέδωσαν την επίμαχη φράση «ρίξε στον μπέτη» που άκουσαν στον 19χρονο που όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν εκτός φυλακής.

Το Δικαστήριο εμφανίστηκε να έχει πολλά ερωτηματικά για την υπόθεση ως προς αυτό το σκέλος, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, το Πάσχα μετά το συμβάν, ο 38χρονος κτηνοτρόφος και ο 33χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση έγιναν σύντεκνοι, βαφτίζοντας ο 38χρονος το παιδί του δεύτερου, εξέλιξη που αξιολογείται, επίσης.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αιματηρή επίθεση συνέβη τον Ιούλιο του 2021 σε μία ταβέρνα στις Γούβες όταν ένας 37χρονος, τότε, άνδρας έτρωγε μαζί με την σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του, σύμφωνα με το cretapost.

Κάποια στιγμή στην ταβέρνα μπαίνει ο 32χρονος, τότε, μαζί με έναν 27χρονο και τον 29χρονο αδερφό του και δύο ακόμα άτομα.

Μόλις η παρέα των πέντε ανδρών αντικρίζει τον 37χρονο κτηνοτρόφο μαζί με την οικογένειά του ξεκινά ένας καυγάς εξαιτίας κτηματικών διαφορών που φαίνεται να είχαν.

Ο καυγάς φαίνεται ότι ξέφυγε με έναν εκ των δραστών να βγάζει το όπλο και να πυροβολεί εναντίον της οικογένειας. Τα σκάγια βρήκαν τον 37χρονο καθώς και την σύζυγό του ενώ από θαύμα δεν τραυματίστηκαν τα παιδιά και οι υπόλοιποι θαμώνες του καταστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 29χρονος και ο 32χρονος είχαν προφυλακιστεί.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024