Λουίς Ενρίκε: «Δική μου η ευθύνη του αποκλεισμού – Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον»
Την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Ισπανίας από το Μουντιάλ ανέλαβε ο Λουίς Ενρίκε.
Το Μαρόκο έριξε τη μεγάλη «βόμβα» και ξέρανε την Ισπανία, αφήνοντας την εκτός συνέχειας Μουντιάλ από τη φάση των «16».
Μια Ισπανία που μετά την πρεμιέρα κόντρα στην Κόστα Ρίκα δεν εμφανίστηκε σε κανένα ματς σοβαρή και κόντρα στους Μαροκινούς το πλήρωσε, καθώς δεν κατάφερε να ευστοχήσει ούτε σε ένα πέναλτι στη… ρωσική ρουλέτα.
Ο Λουίς Ενρίκε πάντως βγήκε μπροστά για τους ποδοσφαιριστές του, ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού, ενώ επέλεξε να μη μιλήσει για το μέλλον του στον πάγκο της «Ρόχα».
«Δεν είναι τώρα η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον μου στον πάγκο της Ισπανίας. Την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο, τώρα είμαστε απογοητευμένοι. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο για το μέλλον μου τώρα, διότι δεν γνωρίζω. Το συμβόλαιό μου λήγει, αν ήταν μόνο στο χέρι μου θα έμενα. Αλλά πρέπει να σκεφτούμε τι θα είναι το καλύτερο για την ομάδα.
Η ευθύνη του αποκλεισμού είναι όλη δική μου, αφού εγώ επέλεξα του ποιοι θα εκτελέσουν τα πέναλτι. Δεν φτάσαμε ούτε στο τέταρτο, ο Μπόνο είναι ένας εκπληκτικός τερματοφύλακας. Οφείλουμε να συγχαρούμε το Μαρόκο, πρέπει να ξέρουμε να χάνουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο άθλημα, αλλά μια ομάδα μπορεί να νικήσει χωρίς να επιτίθεται.
Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, αλλά θα θέλαμε να δημιουργήσουμε περισσότερο. Το Μαρόκο έπαιξε με πολύ χαμηλά τις γραμμές του και αυτό μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ήμασταν και άτυχοι στην τελευταία φάση της παράτασης με τον Σαράμπια.
Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και ζητώ συγγνώμη σε όσους δεν έβαλα να παίξουν. Λυπάμαι για τους φίλους μας, θέλαμε να τους κάνουμε χαρούμενους».
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
- «Έσπασε» ο Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό: «Πονάει η ψυχή μου…» (vid)
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

















![Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-19T223643Z_61840975_UP1EM7J1QLF9R_RTRMADP_5_SOCCER-WORLDCUP-ESP-ARG-315x220.jpg)





![Μαδρίτη – Μπουένος Άιρες: Το κοντράστ συναισθημάτων στα πρόσωπα των οπαδών τη στιγμή του γκολ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Gemini_Generated_Image_kjwoqikjwoqikjwo-315x220.png)







![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442