Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και όνομα κι επώνυμο «βαρύ σαν ιστορία»

Και όνομα κι επώνυμο «βαρύ σαν ιστορία»

U2 have a Μπόνο, θα μπορούσε να πει κάποιος στους Μαροκινούς φιλάθλους και το συγκεκριμένο επώνυμο είναι πλέον στα χείλη του όλων στην αφρικανική χώρα

Το επώνυμο Μπόνο έχει περίοπτη θέση στην ιστορία της ροκ μουσικής και η αναφορά και μόνο στον Ιρλανδό τραγουδιστή είναι αρκετή για να δημιουργήσει ατελείωτο ενθουσιασμό σε όλο τον κόσμο.

Έστω και αν μιλάμε για καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Μ’ αυτό είναι γνωστός σ’ όλο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχει όμως μόνο ένας Μπόνο κι αυτό δεν είναι αστείο.

U2 have a Μπόνο, θα μπορούσε να πει κάποιος στους Μαροκινούς φιλάθλους και το συγκεκριμένο επώνυμο είναι πλέον στα χείλη του όλων στην αφρικανική χώρα.

Ο τραγουδιστής των U2, ενός εκ των κορυφαίων συγκροτημάτων στον κόσμο, είναι… αναγκασμένος να παραδώσει (τουλάχιστον γι’ απόψε) τα πρωτεία στον τερματοφύλακα του Μαρόκου.

Όλα αυτά για το επώνυμο του εξαιρετικού τερματοφύλακα των Μαροκινών, ο οποίος χάρισε με τις αποκρούσεις του στη διαδικασία των πέναλτι, την πρόκριση στην εθνική ομάδα της χώρας του απέναντι στους Ισπανούς.

Και για να είμαστε και ακριβείς και το Μπόνο του Μαροκινού γκολκίπερ είναι επίσης… καλλιτεχνικό.

Μπορεί άνετα να ισχυριστεί ότι απόψε είναι ο πιο… διάσημος Μπόνο στον κόσμο, καθώς τα κατορθώματα του έμπειρου πορτιέρε ήταν μυθικά.

Είπαμε για το επώνυμο, πάμε όμως να πούμε δυο λόγια και για το όνομα του Μπόνο. Είναι κι αυτό ιστορικό και συνδέεται με την θέση στην οποία αγωνίζεται.

Γιασίν λοιπόν, το όνομα του τερματοφύλακα του Μαρόκου κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το μυαλό όλων πάει στον τεράστιο Λεβ Γιασίν, τον κορυφαίο γκολκίπερ στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης αλλά κι έναν εκ των κορυφαίων στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κάποιος ότι ο τερματοφύλακας του Μαρόκου αγωνίζεται σε ισπανική ομάδα και πιο συγκεκριμένα στη Σεβίλλη, τότε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πόσο μεγάλο είναι το κάζο της ομάδας του Λουίς Ενρίκε.

Οι Ισπανοί απέτυχαν να νικήσουν τον τερματοφύλακα του Μαρόκο στη διαδικασία των πέναλτι, όπως έγινε και στα 120 λεπτά της αναμέτρησης.

Σάμπως όμως τον έχει νικήσει άλλος αντίπαλος στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει το Μαρόκο στο Μουντιάλ του Κατάρ; Όχι βέβαια.

Ένα γκολ έχουν δεχθεί οι Μαροκινοί κι αυτό ήταν… αυτογκόλ, κάτι που φανερώνει πολλά για την δουλειά που έχει γίνει από τη συγκεκριμένη ομάδα.

Το Μαρόκο λοιπόν έκανε την πολύ μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την Ισπανία, αλλά είναι βέβαιο πως η πρόκριση των Αφρικανών δεν ήταν τυχαία.

Βλέπουμε μια εξαιρετική ομάδα με σπουδαίους παίκτες και ενδεικτικό της ποιότητας που διαθέτουν οι Μαροκινοί είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τους Ισπανούς.

Χωρίς ίχνος φόβου και με περίσσια αυτοπεποίθηση. Όπως εμφανίστηκαν και στη φάση των ομίλων, βάζοντας δύσκολα στους Κροάτες.

Το Μαρόκο εντυπωσιάζει και έχει σίγουρα τις δυνατότητες να τρελάνει πολύ κόσμο ακόμα.

Είχαμε άλλωστε επισημάνει εδώ και αρκετές μέρες ότι μιλάμε για ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και υπάρχει εξήγηση για τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024