Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Final-8 παίρνει σάρκα και οστά

Το Final-8 παίρνει σάρκα και οστά

Tο Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ ανδρών αλλάζει φέτος μορφή, καθώς στην τελική του φάση εισάγεται το final-8. Ενα μίνι τουρνουά οκτώ ομάδων, που αποτελεί θεσμό εδώ και χρόνια στις προηγμένες μπασκετικά ευρωπαϊκές χώρες και ήρθε η ώρα να διοργανωθεί για πρώτη φορά και στη δική μας. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος […]

Tο Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ ανδρών αλλάζει φέτος μορφή, καθώς στην τελική του φάση εισάγεται το final-8. Ενα μίνι τουρνουά οκτώ ομάδων, που αποτελεί θεσμό εδώ και χρόνια στις προηγμένες μπασκετικά ευρωπαϊκές χώρες και ήρθε η ώρα να διοργανωθεί για πρώτη φορά και στη δική μας.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος. Στο final-8 θα πάρουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες επτά θέσεις της βαθμολογίας της Basket League στο τέλος του πρώτου γύρου.

Η όγδοη ομάδα θα προκύψει από ένα φάιναλ φορ που θα διοργανωθεί το τριήμερο 15-17 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων από τις πιο μικρές κατηγορίες (Α2, Β’ και Γ’ Εθνική), οι οποίες απέκτησαν αυτό το δικαίωμα παίρνοντας μέρος στις πρώτες φάσεις του Κυπέλλου από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Οι ημιτελικοί αυτού του φάιναλ φορ (ή UNICEF Trophy, όπως είναι η ονομασία του) θα γίνουν στις 15 του μήνα στο κλειστό του Χολαργού και τα ζευγάρια που ανέδειξε η χθεσινή κλήρωση είναι: Ηρακλής – Πανιώνιος και ΦΕΑ – Παπάγος. Οι νικητές θα αναμετρηθούν στον τελικό της 17ης Δεκεμβρίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ και όποιος νικήσει, θα διεκδικήσει το Κύπελλο στο final-8 μαζί με τις ομάδες της Basket League.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024