Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναβλήθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη

Η τελευταία επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού σε περιοχές που κατοικεί η ελληνική εθνική μειονότητα ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 1991, στη Δερβιτσάνη

Διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη.

Ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζεται να έχει διμερείς συναντήσεις με την αλβανική ηγεσία και εν προκειμένω με τον ομόλογό του, Έντι Ράμα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι και την πρόεδρο της Βουλής, Λιντίτα Νικόλα.

Διαβάστε επίσης: Οι σχέσεις με την Αλβανία, η σημασία της Χάγης και ο ρόλος της Τουρκίας

Επίσης, αναμενόταν να επισκεφτεί την Βόρειο Ήπειρο και συγκεκριμένα τη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά (Φοινίκι) και τη Δερβιτσάνη (Δρόπολη). Ωστόσο, λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η προγραμματισμένη επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, μετατίθεται και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο διάστημα.

Στις περιοχές, όπου διαβιεί η ελληνική μειονότητα ο πρωθυπουργός αναμενόταν να μιλήσει και να ακούσει τα μέλη της ελληνικής μειονότητας και να δηλώσει τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, να δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας, να ακούσει τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, ώστε να δει πώς μπορεί να συνδράμει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους και στην ευημερία της μειονότητας.

Σημειώνεται, δε, ότι η τελευταία επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού σε περιοχές που κατοικεί η ελληνική εθνική μειονότητα ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 1991, στη Δερβιτσάνη.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024