Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε 16χρονο

Ο 34χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης άσκησε ο εισαγγελέας στον 34χρονο αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο από το βενζινάδικο με τον 16χρονο Ρομά – Αστυνομικοί ΔΙ.ΑΣ. εντός του καταστήματος

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ο 34χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Ομάδα ατόμων της φυλής Ρομά βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και φωνάζει συνθήματα κατά των αστυνομικών. Κρατούν πανό και ρόπαλα στα χέρια.

Ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, υπεβλήθη τη Δευτέρα σε πολύωρο χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Εν ψυχρώ

«Πρόκειται για μία ευθεία βολή από πίσω, από άτομο το οποίο τον καταδιώκει, ουδέποτε έβαλε κατά αυτόν» υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, σχολιάζοντας ότι η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. είναι στο ίδιο πνεύμα ανακοινώσεων για παρόμοια περιστατικά που οπλίζουν το χέρι των αστυνομικών.

Όπως ανέφερε ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος η κατάσταση της υγείας του 16χρονου είναι αρκετά κρίσιμη καθώς έχουν πληγεί βασικά σημεία του εγκεφάλου. Ο δικηγόρος επισημαίνει ότι πλέον η ζωή του ανηλίκου κρέμεται από μια κλωστή.

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση, είναι στο ίδιο πλαίσιο προηγούμενων όμοιων ανακοινώσεων όμοιων περιστατικών τα οποία έλαβαν χώρα στην Αθήνα και δυστυχώς είναι αυτές οι δηλώσεις και ανακοινώσεις που έρχονται και οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο. Δεν πρόκειται δυστυχώς για ακόμη μια για εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας. Πρόκειται για μια ευθεία βολή και μάλιστα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του θύματος από αυτόν που τον καταδίωκε, για μια εν ψυχρώ δολοφονία».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν υπήρξε καμία απολύτως ενέργεια του παιδιού κατά των αστυνομικών ενώ διέψευσε τα σενάρια περί εμβολισμού, που όπως είπε δεν στέκουν λογικά καθώς ο 16χρονος ήθελε να διαφύγει και δεν είχε κανέναν λόγο να επιστρέψει για να βλάψει τους αστυνομικούς.

«Ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε για να φοβίσει το παιδί αλλά για να το σκοτώσει» λέει ο θείος του 16χρονου

Για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου ανιψιού του και την επιθυμία της οικογένειας του για Δικαιοσύνη μίλησε ο Αντώνης Φραγκούλης, θείος του ανήλικου.

Όπως είπε ο θείος του 16χρονου, όλη η οικογένεια είναι σε κατάσταση σοκ από το περιστατικό και σημείωσε ότι αυτό δεν έπρεπε να γίνει για 20ευρώ βενζίνη.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως ανιψιός του έβαλε βενζίνη, δεν είχε χρήματα μαζί του και  είπε στον υπάλληλο ότι θα του τα φέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκούλη, ο οποίος μίλησε στον Ant1, ο 16χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και περιμένουν να περάσει το δεύτερο 24ωρο, ενώ η οικογένεια του βλέπει ρατσιστικά κίνητρα πίσω από το περιστατικό.

Αυτό που θέλουν είναι η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της σχετικά με τον αστυνομικό. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε για να φοβίσει το παιδί αλλά για να σκοτώσει το παιδί.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο 16χρονος δεν είχε μαζί του κανένα όπλο, όπως αρχικά είχε ακουστεί, καθώς σύμφωνα με τον θείο του το αυτοκίνητο ελέγχθηκε στην συνέχεια και δεν βρέθηκε τίποτα. Ο κ. Φραγκούλης επέμεινε ότι αυτό που θέλει η οικογένεια είναι Δικαιοσύνη.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024