«Ζωή με το κομμάτι, να δίνεις όσα παίρνεις μετρημένα». Μίνι μάρκετ στην Κιβωτό με προϊόντα δωρεών. Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Νέα αποκάλυψη έρχεται αμαυρώσει την εικόνα της Κιβωτού του Κόσμου. Μετά τη σωρεία των αποκαλύψεων που έχουν αποδομήσει το αφήγημα του πατέρα Αντωνίου, νέο στοιχείο φέρνει στο φως η εκπομπή Live News, το οποίο επιβεβαιώνει την παιδική εργασία, τη λογική των συναλλαγών και των ανταλλαγμάτων στην οποία λειτουργούσε η δομή.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες από τη μητέρα του 15χρονου που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ αλλά και μαρτυρία πρώην τροφίμου, μέσα στις δομές λειτουργούσε μίνι μάρκετ. Από εκεί τα φιλοξενούμενα παιδιά αγόραζαν πράγματα μέσω κουπονιών που τους δίνονταν ως ανταμοιβή για την εργασία τους. Το εξοργιστικό είναι στο mini market βρίσκονταν τα προϊόντα που δώριζαν εθελοντές και εταιρείες που υποστήριζαν το έργο της Κιβωτού.

Πλήρωναν με κουπόνια στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Με αυτά τα κουπόνια τα παιδιά μπορούσαν να αγοράσουν κάποιο αναψυκτικό ή σνακ μέσα στην «Κιβωτό του Κόσμου». Υπήρχε ουσιαστικά ένα είδος κυλικείου μέσα στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Αυτά που ουσιαστικά έδιναν δωρεάν οι μεγάλες εταιρείες στην «Κιβωτό του Κόσμου», τα παιδιά καλούνταν να τα αγοράσουν. Και αυτό με κουπόνια που τους έδινε ο παπάς για την εργασία τους.

Τι αναφέρει πρώην τρόφιμος:

«Για να μπορούμε μετά την «Κιβωτό» να βγούμε έξω και να δουλέψουμε, ήθελε γενικά να ασχολούμαστε με κάτι. Υποτίθεται ότι δουλεύαμε. Ο πατέρας Αντώνιος έλεγε στα μικρότερα παιδιά εάν μαζέψουν όλα τα σκουπίδια θα μπουν στο μίνι μάρκετ και θα πάρουν ό,τι θέλουν.

Μετά είχε βάλει κουπόνια. Δηλαδή σημειώνανε οι παιδαγωγοί τις ώρες που δούλευε ένα παιδί και μπαίνανε στο μίνι μάρκετ και παίρνανε πράγματα με τα κουπόνια. Τους έλεγαν “έχεις τρία κουπόνια, θα πάρεις πράγματα που αντιστοιχούν σε αυτά τα τρία κουπόνια”» αποκαλύπτει ο πρώην τρόφιμος.

Όπως λέει το κάθε αντικείμενο στο μίνι μάρκετ αντιστοιχούσε σε ένα κουπόνι. Με τρία κουπόνια, όπως σημειώνει, μπορούσαν να αγοράσουν για παράδειγμα δύο πατατάκια και ένα αναψυκτικό.

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά τις καταγγελίες μητέρας 15χρονου στο Mega, του δεύτερου παιδιού που έκανε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση. «Το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει, όταν θα βγει από την Κιβωτό θα μιλήσει. Είναι πολύ τρομαγμένο. Δεν μπορεί να μιλήσει εάν δεν βγει απ’ έξω, να νιώσει σιγουριά.

»Δεν μπορεί να το εκφράσει αυτό γιατί υπάρχει κάποιος μπροστά. Αλλά για λίγο που μίλησα με το παιδί είπε ότι δεν θέλει να μείνει άλλο πια εκεί. Έχει δει πολλά πράγματα, έχει ακούσει πολλά πράγματα, γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλει να μιλήσει παραπάνω».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr