Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Με κεντρικό σύνθημα «ενάντια στη φτώχεια και την καταστολή» ξεκινά η συγκέντρωση

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Με κεντρικό σύνθημα «ενάντια στη φτώχεια και την καταστολή» ξεκινά η συγκέντρωση

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πέρρος, Νίκος Κλόκας

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες στην Αθήνα και και σε άλλες μεγάλες πόλεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη, τιμώντας τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα πριν από 14 χρόνια.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια, από όπου ξεκινά η μεγάλη πορεία προς τη Βουλή. Το κλίμα είναι τεταμένο μετά και το περιστατικό του πυροβολισμού από αστυνομικό του 16χρονου Ρομά που χαροπαλεύει. Συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής, της φτώχειας και της εξαθλίωσης είναι αυτά που κυριαρχούν.

Το «παρών» στην πορεία δίνουν ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, που έχασε τη ζωή του έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς, και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Στις 16:00 ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Επί ποδός είναι περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, όπως και η οδός Πανεπιστημίου.

Στα Εξάρχεια, αρκετός κόσμος έχει περάσει από το πρωί από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος για να αφήσει ένα λουλούδι.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία

16 προσαγωγές στην πρωινή πορεία

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές και διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

Η Πανεπιστημίου έκλεισε και η παρουσία της αστυνομίας στους γύρω δρόμους ήταν έντονη. Μάλιστα, έγιναν προληπτικοί έλεγχοι σε σακίδια, ενώ πραγματοποιήθηκαν κάποιες προσαγωγές, περίπου 16 στον αριθμό.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024