Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Εκλεισε η Πανεπιστημίου - Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Εκλεισε η Πανεπιστημίου – Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία

Η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να εφαρμόσει σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 15χρονου τότε Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια και, όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιούνται πορείες σε όλη τη χώρα.

Μαθητές, φοιτητές και διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Γρηγορόπουλος – 14 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του – Το χρονικό της οργής

Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου, με την παρουσία της αστυνομίας στους γύρω δρόμους να είναι έντονη. Μάλιστα, γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε σακίδια, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες προσαγωγές, περίπου 16 στον αριθμό.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να εφαρμόσει σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στη ΓΑΔΑ οριστικοποιήθηκε το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή για την αποφυγή επεισοδίων και το οποίο βασίζεται σε μικρότερη κλίμακα στα μέτρα που εφαρμόστηκαν προ ημερών στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Για άλλη μια φορά τα δρακόντεια μέτρα θα εφαρμοστούν στην περιοχή των Εξαρχείων όπου αναμένεται να απαγορευθεί η πρόσβαση στην πλατεία λόγω και του εργοταξίου που έχει στηθεί για το Μετρό.

Τα μέτρα τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή από το μεσημέρι της Τρίτης, όπου είναι προγραμματισμένη η πρώτη πορεία με συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ στις 18:00 είναι το κάλεσμα πάλι στα Προπύλαια από διάφορες συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Λόγω των συγκεντρώσεων αναμένεται να είναι αποκλεισμένο για τους οδηγούς το κέντρο της Αθήνας στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, το Σύνταγμα και στα Εξάρχεια.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024