Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάολο Φερνάντες: Σαν έτοιμος από καιρό

Πάολο Φερνάντες: Σαν έτοιμος από καιρό

Με το «καλημέρα», ο Πάολο Φερνάντες έδειξε πως θα μπει στα… παπούτσια του Νίκλας Ελίασον.

Πως και πως περίμενε ο κόσμος της ΑΕΚ το χθεσινό φιλικό επί ολλανδικού εδάφους με τη Σερένγκ. Το Μουντιάλ του Κατάρ κατέβασε τα… ρολά στα εθνικά πρωταθλήματα, με την Ενωση να επιστρέφει ανεπίσημα στη δράση κόντρα στους Βέλγους. Οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί πήραν ξανά μια «τζούρα» από την καλοκουρδισμένη μηχανή του Ματίας Αλμέιδα, ενώ, δεδομένα, τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα και σε ένα νέο, αλλά γνώριμο πρόσωπο. Στον Πάολο Φερνάντες.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός κατέγραψε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, φροντίζοντας να προσφέρει και μια εικόνα από το μέλλον. Τον 24χρονο άσο τον «μάθαμε» μέσα από τη γεμάτη παρουσία του στον Βόλο, όπου και του εξασφάλισε το… εισιτήριο για τη Νέα Φιλαδέλφεια και την ΑΕΚ. Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ξεχώριζε ο Φερνάντες στην ομάδα της Μαγνησίας, με την κλάση και την ποιότητά του να κάνουν… μπαμ από χιλιόμετρα. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο χθεσινό φιλικό της Ενωσης. Με το «καλημέρα» ο Πάολο θέλησε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του στον αγωνιστικό χώρο της Ολλανδίας. Και το κατάφερε στον μέγιστο βαθμό.

Τόσο στο γκολ του Σέρχιο Αραούχο, όσο και στο τέρμα του Γεράσιμου Μήτογλου, τα πάντα έχουν ξεκινήσει από τα πόδια του Πάολο Φερνάντες. Ο Ισπανός άσος είχε συμμετοχή και στα δύο «κιτρινόμαυρα» χτυπήματα, δείχνοντας πως θα προσφέρει μπόλικες και πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Είναι ένα «στοίχημα» για τον «Πελάδο» να αφομοιώσει τη φιλοσοφία του ο Φερνάντες. Στο πρώτο του ματς με τα κιτρινόμαυρα, ο 24χρονος φάνηκε απόλυτα προσαρμοσμένος στα «θέλω» και τα δεδομένα της νέας του περιπέτειας. Προσηλωμένος στο πλάνο και τις εντολές του Ματίας Αλμέιδα, καλός στο ανασταλτικό κομμάτι και εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, ο 24χρονος άφησε υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου συνέκλινε συνεχώς από τη δεξιά πτέρυγα, δημιουργούσε ρήγματα στα μετόπισθεν των Βέλγων και γενικά έκανε όλα αυτά που ήθελε ο Αργεντινός τεχνικός.

Άλλωστε, φάνηκε και στις δηλώσεις μετά το ματς το πόσο ικανοποιημένος έμεινε ο Αλμέιδα από την παρουσία του Πάολο Φερνάντες: «Ήταν καλό το ντεμπούτο του. Θα μας δώσει τα δικά του στοιχεία. Μας καταλαβαίνει πολύ καλά πώς θέλουμε να παίξουμε παρότι είναι λίγο καιρό μαζί μας. Το πιο σημαντικό είναι πως οι παίκτες μου είναι χαρούμενοι και έχουν αυτοπεποίθηση».

Παράλληλα, μην ξεχνάμε και τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο με τους πολλούς και συνεχόμενους τραυματισμούς. Με τους Στίβεν Τσούμπερ-Νόρντιν Άμραμπατ εκτός και την επιστροφή του Νίκλας Ελίασον να αργεί, ο Φερνάντες θα είναι αυτός που θα μπει στα… παπούτσια του Σουηδού άσου. Η ΑΕΚ χρειάζεται τα όσα προσέφερε στο παιχνίδι της ο 26χρονος άσος, με τον Ισπανό να δείχνει έτοιμος για μονιμοποίηση στο δεξί φτερό της Ενωσης. Βέβαια, ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει ότι μπορεί να τον υπολογίζει από την πρώτη Γενάρη του 2023. Κάτι που σημαίνει ότι δε θα τον έχει στη διάθεσή του για τα τρία ματς του Δεκεμβρίου με Κηφισιά (Κύπελλο), Λαμία και Βόλο (πρωτάθλημα).

Ο Αλμέιδα θα έχει άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα του. Πολύτιμο εργαλείο ο Φερνάντες και έτοιμος για την πρόκληση της ΑΕΚ. Ο 24χρονος φαίνεται πως θα «κουμπώσει» εύκολα στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στη συνέχεια της σεζόν.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024