Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η Δευτέρα της διττής στρατηγικής του Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δευτέρα της διττής στρατηγικής του Τσίπρα

Αν η προεκλογική καμπάνια ήταν δρόμος, ο Τσίπρας και τα κορυφαία στελέχη του κάνουν δύο στάσεις. Μία στα θεσμικά θέματα και μία στα κοινωνικά.

Η Δευτέρα της 5ης Δεκέμβρη, θα μπορούσε να συνοψίζει όλη την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα για τις προεκλογικές ημέρες. Πρωί πρωί επίσκεψη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο και μετά περιοδεία στην Δυτική Μακεδονία και δη στην Φλώρινα. Στο πρώτο σκέλος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά το θεσμικό νήμα που θα συνεχίσει να «πιέζει» την κυβέρνηση από την μία στο πεδίο των υποκλοπών και από την άλλη να «πιέζει» την αντιπολίτευση για ένα κοινό μέτωπο Δημοκρατίας και Διαφάνειας. Τα προαναφερόμενα θα ειπωθούν και στις συναντήσεις του στην Φλώρινα με φορείς και κατοίκους αλλά εδώ συναντάμε το δεύτερο σκέλος της στρατηγική του.

Η κυβέρνηση φθείρεται με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση και το πεδίο δόξης λαμπρό γι’ αυτό είναι το «λουτρό πλήθους». Η επαφή με τους πολίτες. Αύριο δε Τρίτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στον δρόμο με την Καστοριά.

Η φράση που έχει ενδιαφέρον από την συνάντησή του με τον κ. Ντογιάκο είναι πως «θέλω να ελπίζω -και ελπίζω- ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Απόκρουση του κυβερνητικού αφηγήματος πως επί ημερών του «επιχείρησε να χειραγωγήσει τους θεσμούς». Μια κατηγορία που τον έπληξε και σε ένα πιο κεντρώο και ευαίσθητο θεσμικά κοινό. Τι γυρεύει όμως επίμονα ο Τσίπρας, την ίδια μέρα στην Δυτική Μακεδονία;

Το κλείσιμο της πληγής της σχέσης του με το «βόρειο» κοινό με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών θα έλεγε κάποιος. Κι όμως για τους επιτελείς του οι νομοί αυτοί είναι επίσης τόποι που πλήττονται όπως λένε από την σημερινή τριπλή κρίση. Από την ανεργία, την αποβιομηχάνιση, την παρεμπόδιση της κοινωνικής κινητικότητας. Κανείς δεν υποτιμά πως είναι νομοί επίσης που η ΝΔ καταγράφει υψηλά ποσοστά ενώ το 2019 και στην τότε νίκη της ήταν νομοί που είχε γρήγορα επιτύχει την υψηλή της συσπείρωση- ενώ όπως προσθέτουν σήμερα οι του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκροή προς τα δεξιά της.

Αν η προεκλογική καμπάνια ήταν δρόμος, ο Τσίπρας και τα κορυφαία στελέχη του κάνουν δύο στάσεις. Μία στα θεσμικά θέματα και μία στα κοινωνικά.

Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό όπως λένε πέραν του προφανούς χαρακτήρα της αντιπαράθεσης που θα έχει, θα είναι και μια προσπάθεια από μεριάς τους να ενοποιήσουν τα δύο πεδία και να εμφανισθούν ως ο εναλλακτικός θεσμικός και δημοκρατικός πόλος στην χώρα.

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024