Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο χειραγώγησης

Βραβείο χειραγώγησης

Οι αναδείξεις των MVP των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου πιθανολογείται ότι είναι στημένες, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων στα γραφεία στοιχημάτων

Χειραγωγημένες πιθανόν να είναι οι αναδείξεις των MVP των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μια απάτη που θα μπορούσε να κοστίσει εκατομμύρια στα γραφεία στοιχημάτων, αποκαλύπτει η «Ντέιλι Μέιλ».

Το βραβείο αποφασίζεται από δημόσια ψηφοφορία μέσα από την ιστοσελίδα της FIFA και είναι ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης από τους tipsters («ειδικοί» που συμβουλεύουν τους παίκτες του στοιχήματος) που δραστηριοποιούνται στα social media και καλούν τους χιλιάδες των followers τους να ψηφίσουν τον παίκτη στον οποίον έχουν ποντάρει.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είχε επιλεγεί MVP στο πρώτο παιχνίδι του Βελγίου με τον Καναδά αν και ήταν από τους χειρότερους παίκτες, με τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι να εκφράζει δημόσια την έκπληξή του. Το ίδιο συνέβη με την περίπτωση του Γκάρεθ Μπέιλ στο παιχνίδι της Ουαλίας με τις ΗΠΑ.

Η στοιχηματική αγορά του MVP διπλασίασε την αξία της την τελευταία εβδομάδα με τη FIFA να μην κάνει καμία κίνηση ώστε να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις.

Κάποιοι από τους tipsters ενθαρρύνουν τους παίκτες του στοιχήματος να σπάσουν τους κανόνες της FIFA που επιτρέπουν μόνο μία ψήφο ανά άτομο, δημιουργώντας βίντεο που δείχνουν τον τρόπο να καταχωρούν περισσότερες ψήφους.

Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί ελέγχονται από επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν συμβουλές σε περιστασιακούς παίκτες, αλλά στην πραγματικότητα επιδιώκουν να επηρεάσουν τις αγορές στοιχημάτων για να κερδίσουν χρήματα για τον εαυτό τους.

Πολλά γραφεία στοιχημάτων έχουν σταματήσει ήδη να δέχονται πονταρίσματα για τους MVP, ενώ κάποια άλλα δέχονται μόνο μεμονωμένα στοιχήματα.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024