Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αργεντινή: Τα παιδιά του Μονουμεντάλ, ο Μέσι και ο τέλειος Ντε Πολ

Αργεντινή: Τα παιδιά του Μονουμεντάλ, ο Μέσι και ο τέλειος Ντε Πολ

Πως η Αργεντινή βρήκε τον νέο της εαυτό μέσα από την περιπέτεια του group C.

Συνέβη το βράδυ της Τετάρτης και καταγράφηκε στα… μεθεόρτια της πρόκρισης στα νοκ άουτ: 22 ματς σε Μουντιάλ πλέον για τον εμβληματικό Λιονέλ Μέσι που κάπως έτσι ξεπέρασε την κατάλληλη στιγμή τον Ντιέγκο Μαραντόνα σε μια ακόμη λίστα του βιβλίου των ηρώων του football.

«Πραγματικά δεν το ήξερα. Ξέρω όμως ότι ο Ντιέγκο θα ήταν πολύ χαρούμενος για εμένα, γιατί πάντα μου έδειχνε πολλή στοργή. Ήταν πάντα χαρούμενος, όταν τα πράγματα πήγαιναν καλά για εμένα» ανέφερε με όλη την ταπεινότητα του κόσμου ο «Πούλγκα» που εννοείται πως πετά στον έβδομο ουρανό για τον τρόπο που η δική του Αργεντινή όχι μόνο «διέγραψε» το σοκ της πρεμιέρας (Σαουδική Αραβία) αλλά τερματίζοντας πρώτη στον όμιλο έχει πλέον μια χαρά προϋποθέσεις για να πάει τη… βαλίτσα ακόμα πιο μακριά.

Άλλωστε, το πρώτο εμπόδιο ακούει στο όνομα της Αυστραλίας, με την αρμάδα του Λιονέλ Σκαλόνι να ρίχνεται απόψε (21:00) στη μάχη του Ahmad bin Ali Stadium. Στον πρώτο «τελικό», στον μακρύ δρόμο για την 18η Δεκεμβρίου. Εκεί που θέλει απεγνωσμένα να δώσει το παρών, στο last dance του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Ξεχωριστή σημασία έχει και ο τρόπος που ήρθε η πρωτιά του ομίλου για την Αργεντινή. Η εικόνα στα διαδοχικά must win παιχνίδια με τους Μεξικανούς και τους Πολωνούς (19-1 τελικές έγραψε το… κοντέρ στην παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι). Εσπειραν τον φόβο και τον τρόμο κόντρα στην ομάδα του Μίχνιεβιτς οι Αργεντίνοι. Κυριαρχικοί από το πρώτο λεπτό, «κατάπιαν» με συνοπτικές διαδικασίες τους Πολωνούς.

Διαβάστε επίσης: Άσχημα νέα για τον Πελέ: Δεν ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία, δέχεται ανακουφιστική φροντίδα

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το αποτέλεσμα; Χρειάστηκε ένα γερό ανακάτεμα της τράπουλας από τον Λιονέλ Σκαλόνι που μετά τους Σαουδάραβες… έσπασε αυγά: η 11άδα σε σχέση με εκείνη της πρεμιέρας είχε τέσσερις αλλαγές. Ο full επιθετικός αριστερός μπακ Μάρκος Ακούνια. Ο «γιος του υπουργού» Αλέξις ΜακΚάλιστερ που σαν τρίτος κεντρικός χαφ πατά στην αντίπαλη περιοχή και μάλιστα πέτυχε και το 1-0 με τους Πολωνούς.

Μα κυρίως ο 21χρονος Έντσο Φερνάντες και ο 22χρονος Χουλιάν Άλβαρες που δεν είναι τίποτα λιγότερο από τα next big think των «Γκαούτσος». Παρέα άφησαν το καλοκαίρι το «Μονουμεντάλ» και την Ρίβερ Πλέιτ για να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό όνειρο: Ο πρώτος για χάρη της Μπενφίκα και ο δεύτερος για την Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Παρέα δίνουν και άλλα στοιχεία στην Αργεντινή σε αυτό το Μουντιάλ. Παρέα όμως έφτιαξαν και εκτέλεσαν το 2-0 επί της Πολωνίας θυμίζοντας πως οι δύο τους βρίσκονται με… τα μάτια κλειστά στον αγωνιστικό χώρο. Είναι το παρόν και των μέλλον της «Αλμπισελέστε» και φροντίζουν να το αποδεικνύουν σε κάθε στιγμή, σε κάθε περίσταση.

Ο Φερνάντες πήρε την ευθύνη στο «6» από τον Γκουίντο Ροντρίγκες και τον Λεάντρο Παρέδες και σε ενάμιση ματς (πέρασε σαν αλλαγή με το Μεξικό στο 57΄) έχει γκολ και ασίστ. Ο Χουλιάν Άλβαρες άφησε στον πάγκο τον «πολύ» και «βαρύ» Λαουτάρο Μαρτίνες και σφράγισε την πρώτη του παρουσία με γκολ. Και οι δύο μαζί έδωσαν φρεσκάδα, ταχύτητα και δύο σπουδαίες επιλογές στα χέρια του προπονητή.

Την ίδια στιγμή και ενώ ο Λιονέλ Μέσι συγκεντρώνει όλα τα βραβεία MVP; Είναι απαραίτητη μια «στάση» σε όσα ο Ροντρίγκο Ντε Πολ σκαρώνει στη μεσαία γραμμή. Ο 28χρονος μέσος της Ατλέτικο μάλιστα προχθές κατέγραψε και ένα ιστορικό ρεκόρ: επιχείρησε συνολικά 145 πάσες και οι 137 ήταν επιτυχημένες. Κανένας άλλος παίκτης της Αργεντινής δεν είχε τόσες επιτυχημένες μεταβιβάσεις από το Μουντιάλ του 1966.

Τα λόγια είναι περιττά για το… μηχανάκι της Αργεντινής στο χώρο του άξονα. Ο άσος των «Ροχιμπλάνκος» σηκώνει στις πλάτες του το βάρος του νευραλγικού χώρου του κέντρου, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την αρμάδα του Λιονέλ Σκαλόνι.

Συνέβησαν πολλά μετά το σοκ της πρεμιέρας κόντρα στη Σαουδική Αραβία. Ο Λιονέλ Σκαλόνι τα έβαλε κάτω και ο… διακόπτης γύρισε στην Αργεντινή. Με την ψυχολογία στα ύψη οι «Γκαούτσος», βλέπουν ήδη τον εαυτό τους στους «8» του Μουντιάλ…

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024