Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αργεντινή – Αυστραλία 2-1: Σεληνιασμένος Μέσι, στα προημιτελικά η «αλμπισελέστε»

Αργεντινή – Αυστραλία 2-1: Σεληνιασμένος Μέσι, στα προημιτελικά η «αλμπισελέστε»

Με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει τα πάντα στο γήπεδο στη 1000η εμφάνιση της καριέρας του, η Αργεντινή νίκησε με 2-1 την Αυστραλία και περιμένει την Ολλανδία στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Ήταν η βραδιά που έγραψε ιστορία φτάνοντας τις 1000 επίσημες εμφανίσεις στην καριέρα του. Έγινε η βραδιά που ξεπέρασε τον «Θεό» Ντιέγκο Μαραντόνα στα γκολ σε Μουντιάλ και άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για την Αργεντινή.

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε τα πάντα κόντρα στην Αυστραλία και οδήγησε την «αλμπισελέστε» στη νίκη με 2-1, τσεκάροντας το εισιτήριο για τους «8» που ήδη περιμένει η Ολλανδία.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν πραγματικός αρχηγός για την ομάδα του, «φωνάζοντας» πως αυτή είναι η δική του διοργάνωση.

Για 35 λεπτά στο «Ahmad Bin Ali Stadium» η Αυστραλία είχε κλείσει για τα καλά τους χώρους και δεν άφηνε περιθώρια στην Αργεντινή για να δημιουργήσει. Η «αλμπισελέστε» είχε μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς να μπορεί να γίνει απειλητική προς την εστία του Ράιαν. Και τότε μίλησε ο Μέσι. Ο Οταμέντι του έστρωσε την μπάλα στο ύψος της περιοχής κι εκείνος με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του.

Παρά το γκολ που δέχθηκε η Αυστραλία δεν άλλαξε και πολύ το πλάνο της. Διατήρησε τον σφιχτό τρόπο παιχνιδιού της, αλλά το λάθος του Ράιαν την έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Στο 57′ συγκεκριμένα, ο Αυστραλός τερματοφύλακας έκανε λάθος υπό την ασφυκτική πίεση του Ντε Πολ, με τον Άλβαρες να τσιμπάει την μπάλα και να κάνει το 2-0 σε κενό τέρμα. Η Αργεντινή πλέον φαινόταν να ελέγχει απόλυτα το ματς, αλλά στο 77′ ήρθε γκολ από το πουθενά για τα «καγκουρό».

Ο Γκούντγουιν έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Λισάντρο Μαρτίνες και ξεγέλασε τον Εμιλιάνο για το 2-1 στο 78′. Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά από το πουθενά, με την Αυστραλία να φτάνει μία ανάσα από την ισοφάριση δύο λεπτά μετά. Ο Μπέχιτς έκανε απίθανο σόλο, έφτασε απέναντι από τον Εμιλιάνο, αλλά ο Λισάντρο Μαρτίνες με τρομερό τάκλιν έσωσε την Αργεντινή.

Στα επόμενα λεπτά ο Λαουτάρο βάλθηκε να κρατήσει μόνος του στο ματς την Αυστραλία χάνοντας τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες για το 3-1. Μεγαλύτερη όλων αυτή στο 89′ όταν ο Μέσι τον έβγαλε ολομόναχο, αλλά πλάσαρε άστοχα. Στην τελευταία φάση του ματς, λίγο έλειψε να έρθει το απόλυτο σοκ για την Αργεντινή όταν ο Κουόλ γύρισε και σούταρε από τη μικρή περιοχή, με τον Εμιλιάνο να σώζει με τεράστια επέμβαση.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε.Μαρτίνες, Οταμέντι, Ακούνια (72’ Ταλιάφικο), Μολίνα (80’ Μοντιέλ), Ρομέρο, Πάπου Γκόμες (49’ Λισάντρο Μαρτίνες), Ντε Πολ, Μακ Άλιστερ (80’ Παλάσιος), Έντσο Φερνάντες, Μέσι, Άλβαρες (72’ Λαουτάρο Μαρτίνες).

Αυσταρλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντεγκενέκ (72’ ΜακΛάρεν), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Μόουι, Μπακούς (58’ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Λέκι (72’ Κουόλ), ΜακΓκρί (58’ Γκούντγουϊν), Ντιουκ (72’ Κάρατσιτς).






Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024