Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Δημοκρατία: Περιφέρειες αγωνίας σε Δυτική Μακεδονία - Δυτική Ελλάδα

Νέα Δημοκρατία: Περιφέρειες αγωνίας σε Δυτική Μακεδονία – Δυτική Ελλάδα

Τις «περιοχές κινδύνου» προσπαθούν να εντοπίσουν στην Πειραιώς.

Στην τελευταία εκτός Αττικής περιοδεία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθετε τον (εκλογικό) στόχο «να κάνουμε γαλάζιο και αυτό τον νομό». Βρισκόταν σε πατραϊκό έδαφος, με την παραδοσιακά κεντροαριστερή Αχαΐα, ωστόσο να μην είναι η μόνη περιφέρεια… αγωνίας για την κυβέρνηση.

Οι κυλιόμενες «τοπικές» μετρήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου δείχνουν περαιτέρω «περιοχές κινδύνου». Ακόμα και για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου στέκουν παραδοσιακά γαλάζια κάστρα, εκδηλώνεται προβληματισμός για τυχόν διαρροές ψήφων.

Κυρίως προς τον Κυριάκο Βελόπουλο (Ελληνική Λύση). Δεν είναι τυχαίο ότι περιφέρειες σε Μακεδονία και Θράκη είναι πλέον στο μυαλό του Μητσοτάκη για τυχόν υποψηφιότητά του, ενώ η ΝΔ δείχνει προσοχή, κατά πληροφορίες, μεταξύ άλλων σε Κοζάνη (σχεδιάζεται προεκλογική παρουσία Μητσοτάκη), Φλώρινα και δυτικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Στη Β’ Πειραιώς, όπου η ΝΔ είχε μείνει πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά οκτώ μονάδες το 2019, η κυβέρνηση θέλει το λιγότερο να διατηρήσει τα ποσοστά της όσο εγγύτερα γίνεται σε εκείνα της προηγούμενης αναμέτρησης.

Ο γραμματέας της παράταξης Παύλος Μαρινάκης ρίχνει βάρος στη γαλάζια κινητοποίηση σε αυτές τις γειτονιές με κάθε ευκαιρία. Εκεί (στου Ρέντη) είχε επιλέξει ο ίδιος να κάνει την πρώτη περιοδεία του όταν ανέλαβε τα ηνία στην κομματική έδρα.

Στο… ραντάρ η Κρήτη

Στο πρωθυπουργικό ραντάρ είναι σταθερά η Κρήτη, συγκεκριμένα οι δυναμικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη, συνεπώς το νέο τοπίο σε ό,τι αφορά την κεντροαριστερή ψήφο. Ο Μητσοτάκης αναμένεται να επιλέξει την ιδιαίτερη πατρίδα του για τη μία (περιφερειακή) υποψηφιότητά του ενώ το γαλάζιο στρατόπεδο ετοιμάζει… κάθοδο στα Χανιά. Πιθανότατα στις 6 Δεκεμβρίου (εν τη απουσία του Μητσοτάκη στα Τίρανα) θα γίνουν και περιοδεία μεικτού κλιμακίου κυβέρνησης – κόμματος και «πολιτική ακαδημία» (επιμόρφωση στελεχών) με αιχμή τον τουρισμό από την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και τα έργα υποδομής από τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη.

Στο πλάνο των στοχευμένων εξορμήσεων Μητσοτάκη βρίσκονται επίσης τα Ιωάννινα, όπου το 2019 ο Μητσοτάκης επικράτησε οριακά (με περίπου μία ποσοστιαία μονάδα) του Αλέξη Τσίπρα. Εκτός απροόπτου πάντως θα προηγηθεί την ερχόμενη Δευτέρα η Αρκαδία. Στην Τρίπολη θα εφαρμοστεί ξανά το «μοντέλο Πάτρας», ο προγραμματισμός δηλαδή συνέντευξης Τύπου σε τοπικά μέσα για νέα πολιτικά – και εκλογικά – μηνύματα.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024