Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύβος του Ρούμπικ: Το «κόλπο» για τον λύσουμε γρήγορα

Κύβος του Ρούμπικ: Το «κόλπο» για τον λύσουμε γρήγορα

Ποιο είναι το μυστικό

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παλεύουν ατελείωτες ώρες να λύσουν τον κύβο του Ρούμπικ, όμως πάντα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Μια καλή συμβουλή είναι να τον χωρίσουμε σε επιμέρους βήματα. Ίσως η εν λόγω συμβουλή μας πείσει ακόμα περισσότερο αν σκεφτούμε ότι προέρχεται από τον άνθρωπο που επινόησε αυτόν τον πολύχρωμο γρίφο.

«Η επίλυση προβλημάτων αποτελεί βασική ιδιότητα του ανθρώπινου μυαλού. Εάν ένα πρόβλημα είναι περίπλοκο, οφείλουμε να το χωρίσουμε σε μικρότερα κομμάτια», αποκαλύπτει ο Ερνό Ρούμπικ, ο οποίος εφηύρε τον κύβο το 1974.

Ο Ρούμπικ είδε το δημιούργημά του να μετατρέπεται από ένα εργαλείο διδασκαλίας σε μια τάξη της Ουγγαρίας στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο με πάνω από 450 εκατομμύρια κύβους να πωλούνται διεθνώς και μια μίνι αυτοκρατορία παρόμοιων παιχνιδιών να κάνει την εμφάνισή της.

Το αρχικό 3×3 Rubik’s έχει περισσότερες 43.000.000.000.000.000.000 πιθανές λύσεις, αλλά οι αρχές πίσω από τον κύβο έχουν διαμορφωθεί εκ νέου για κύβους 2×2, 4×4 και 5×5.

Σύμφωνα με τον Ρούμπικ η πολυπλοκότητα του έργου είναι να τονώσει το μυαλό μας μέσα από μια πολύ ευχάριστη δραστηριότητα.

Οι εξασκημένοι λύτες μπορούν να καταφέρουν να φτιάξουν τον κύβο του Ρούμπικ σε λίγα δευτερόλεπτα, με τον σημερινό κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ να λύνει έναν κύβο σε 3,47 δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν επίσης ρεκόρ στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Κύβων για την ταχύτερη επίλυση με δεμένα μάτια ή χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι.
36 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν ώσπου να βρεθεί μία απάντηση για τον ελάχιστο αριθμό κινήσεων που χρειάζονται για να λυθεί ο κύβος.

Το 2010, μια ομάδα μαθηματικών και προγραμματιστών υπολογιστών απέδειξε ότι κάθε Κύβος του Ρούμπικ μπορεί να λυθεί με 20 κινήσεις.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024