Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: «Εξοστρακίζεται» ο πατέρας Αντώνιος - Πώς θα αντιδράσει

Κιβωτός του Κόσμου: «Εξοστρακίζεται» ο πατέρας Αντώνιος – Πώς θα αντιδράσει

Θρίλερ για το πού βρίσκεται ο πρώην υπεύθυνος της «Κιβωτού του Κόσμου», την ώρα που υπάρχει εισαγγελική απόφαση, η οποία ορίζει ότι πρέπει να απομακρυνθεί από όλες τις δομές της οργάνωσης.

Την ώρα που οι εξελίξεις στην σκοτεινή υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι συνεχείς και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο στο κομμάτι των καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της οργάνωσης, όσο και στο οικονομικό σκέλος, καθώς έρχονται στο φως πληροφορίες για πακτωλό χρημάτων που διαχειρίζονταν – όχι με τόσο διαφανή τρόπο – οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ, άγνωστο παραμένει ακόμη το πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος.

Υπάλληλοι της δομής στον Κολωνό δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται στο διαμέρισμα όπου διέμενε στον 4ο όροφο του κτιρίου, ενώ από την Αστυνομία αναφέρουν πως βρίσκεται εκεί – όπου έγινε και η τελευταία έφοδος από την Οικονομική Αστυνομία και εντοπίστηκαν τα 350.000 ευρώ σε μετρητά.

Διαβάστε επίσης: Ο «Κροίσος ποιμένας» που «θυσιάστηκε» για τα παιδιά

Η εισαγγελική απόφαση για τον «εξοστρακισμό του»

Σημειώνεται ότι ο πατέρας Αντώνιος πρέπει να αποχωρήσει από τη δομή μέσα σε ένα 24ωρο, από τη στιγμή που θα πάρει στα χέρια του την εισαγγελική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου οι εισαγγελείς ανηλίκων, που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, αποφάσισαν με διάταξή τους την απομάκρυνση του ιερέα από όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» για λόγους προστασίας των ανήλικων που ζουν σε αυτές – κάτι που σημαίνει ότι θεωρείται επικίνδυνος για τα παιδιά.

Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» και μπορεί να επέμβει μόνο εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται μέσα σε κάποια δομή.

Πώς θα αντιδράσει ο ιερέας

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η δικαστική συντάκτρια Άννα Κανδύλη, άτομο από το στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου τής μετέφερε πως ο ιερέας δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση στις οδηγίες των Αρχών και θα αποχωρήσει από την «Κιβωτό» όπως του ζητείται, αλλά μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης δεν του είχε κοινοποιηθεί η εισαγγελική διάταξη.

Παράλληλα, δεν έχει εκδοθεί, προς το παρόν, κάποια απόφαση για την πρεσβυτέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την Παρασκευή αναμένεται να υπάρξει μία συγκέντρωση έξω από τη δομή του Κολωνού από υποστηρικτές τού πατέρα Αντωνίου, οι οποίοι ισχυρίζονται πως όσα έχουν λεχθεί εναντίον του «είναι ψέματα».

Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο

Εν τω μεταξύ, συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων, που χειρίζονται την υπόθεση της «Κιβωτού», έδωσε την Πέμπτη ο 19χρονος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης για σεξουαλική κακοποίηση.

Στους εισαγγελείς κατέθεσε επίσης και πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης, που βρισκόταν στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος μίλησε για σωματική κακοποίηση που υπέστη την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της οργάνωσης.

Κοσμήματα, λεφτά και χρυσές λίρες Αγγλίας

Την ίδια ώρα, μέσα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού, όπου έμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, βρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, που προέρχονται από δωρεές πολιτών στην «Κιβωτό», καθώς επίσης και 270 χρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, την προέλευση των οποίων θα κληθούν να εξηγήσουν οι πρώην υπεύθυνοι της οργάνωσης.

Ήδη, έχουν δεσμευτεί 4 τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο τράπεζες. Συνολικά, περιέχουν 360.000 ευρώ.

Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

«Οικιακά» δήλωνε η πρόεδρος της ΜΚΟ

Η πρεσβυτέρα, που ως πρόεδρος της «Κιβωτού» διαχειριζόταν εκατομμύρια από δωρεές, δήλωνε ως επάγγελμα «οικιακά».

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, του πακτωλού των χρημάτων που διαχειρίζονταν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, ότι σε τράπεζα βρέθηκαν 5.900.000 σε λογαριασμό της ΜΚΟ!

Εισόδημα αγνώστου προελεύσεως

Παράλληλα, μέσα στον κυκεώνα των αποκαλύψεων, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μιλώντας στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο MEGA, για τα οικονομικά του πατέρα Αντωνίου, τόνισε ότι «από τις φορολογικές του δηλώσεις φαίνεται να δηλώνει ότι έχει ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, αλλά από άγνωστη και απροσδιόριστη πηγή».

Στη φορολογική δήλωση του πατέρα Αντωνίου εμφανίζεται επίσης ένα ακίνητο σε επαρχιακή πόλη, σημαντικής αξίας, χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί πώς το ακίνητο βρέθηκε στην ιδιοκτησία του.

Διαχειριστής του ιερέα ο… νεκρός πατέρας του

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι έκπληκτες οι Αρχές έχουν διαπιστώσει πως διαχειριστής τού πατέρα Αντωνίου εμφανιζόταν ο μέχρι πρόσφατα… αποθανών πατέρας του.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024