Ελένη Μενεγάκη: Παραλίγο θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Πώς την γλίτωσε
«Παιδιά να προσέχετε! Έχετε το νου σας σε αυτά που σας έρχονται μηνύματα ή mail», προειδοποιεί η παρουσιάστρια
Τη δική της εμπειρία, όταν παραλίγο να πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, μοιράστηκε στον αέρα της εκπομπής της η Ελένη Μενεγάκη.
Η παρουσιάστρια του MEGA το μεσημέρι της Πέμπτης (1/12) αποκάλυψε ότι έλαβε ένα μήνυμα από τράπεζα, που ζητούσε να επιβεβαιώσει τον λογαριασμό της, χωρίς η ίδια ωστόσο να διαθέτει λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα.
Η ίδια μάλιστα, το διάβασε on air και προειδοποίησε τους τηλεθεατές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μηνύματα που λαμβάνουν.
Είπε συγκεκριμένα: «Θα σας πω κάτι για να έχετε το νου σας. Προηγουμένως που ήμασταν στον αέρα χτύπησε ένα μήνυμα. Μπήκα να δω και εγώ και διαβάζω ότι μου λέει. Βασικά θα το διαβάσω, αλλά δεν θα σας πω από ποια τράπεζα. Απλά για να ξέρετε και να είστε προσεκτικοί. Μου ήρθε ένα mail και μου λέει: “Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας εντός 48 ωρών” και μου βάζει το σήμα μιας ελληνικής τράπεζας, αλλά έλα που εγώ δεν έχω λογαριασμό όμως!».
Και προειδοποίησε: «Παιδιά να προσέχετε! Αυτό έχω να σας πω. Μπορεί αυτές τις ημέρες ο καθένας να σκέφτεται τι έχω να πληρώσω, τι έχω να αγοράσω, κάτσε να δω το δώρο που θα πάρω. Μες στη βαβούρα αυτή που ζούμε, κρατήστε καθαρό το μυαλό σας και έχετε τον νου σας σε αυτά που σας έρχονται μηνύματα ή mail. Προσοχή. Αυτό έχω να πω. Κάτσε να το σβήσω, γατί δεν ξέρεις τι γίνεται».
Δείτε το ακόλουθο βίντεο από την εκπομπή
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Η γη της ελιάς: Μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις
- Ένας τραυματίας από έκρηξη σε συνεργείο στον Κορυδαλλό
- Η Μάρω Κοντού στην Επίδαυρο: Μια αναδρομή σε μια σπουδαία πορεία και μια συγκινητική συνάντηση με το παρελθόν
- Ουγγαρία: Από γραφείο κοντά στο Κοινοβούλιο θα κυβερνήσει ο Μαγιάρ, μακριά από το «Παλάτι» του Όρμπαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442